Een humaner vluchtelingenbeleid: “Een lopend vuurtje”

|
, , ,

Voorpagina » Nieuws » Een humaner vluchtelingenbeleid: “Een lopend vuurtje”

Vanaf maandag 1 maart gaat er een lopend vuurtje door Nederland. Vanuit Dokkum, Zwolle, Groningen naar Mesch en van Maastricht naar Den Haag waar op dinsdag 16 maart op het Binnenhof een

Lopend vuurtje embleem

vluchtelingenkamp wordt opgebouwd. In de aanloop naar de verkiezingen willen een aantal organisaties in Nederland zoals het Limburgs Platform Vluchtelingen belangen Europa en stichting Lopend Vuur beiden uit Zuid-Limburg aandacht vragen voor een humaner politiek asielbeleid.

Stilstaan en nadenken
Op tientallen plekken in het land worden wakes georganiseerd en kunnen de voorbijgangers even stil staan en nadenken over die vreselijke, vaak onmenselijke situatie waarmee de vluchtelingen in vele kampen op de Griekse eilanden geconfronteerd worden.  

Wandelroutes naar Den Haag
Valkenburgs organisator en deelnemer Jos Smeets zegt over de actie: “Van Mesch gaat het vuur langs de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten waar meer dan 8000 soldaten begraven liggen. Vanuit de Limburgse heuvels dalen we af naar de Vredesvlam in Valkenburg. Op dinsdag 2 maart splitst de route hier in een westelijke tak die via de St.Gerlachuskerk in Houthem naar Maastricht loopt. De oostelijke tak gaat via Voerendaal naar Heerlen en verder naar Ubach over Worms. In Sittard komen op 3 maart de routes weer bij elkaar. ‘s Anderendaags gaat het verder via Roermond en Stramproy naar Nuenen, Eindhoven, Vessem en Oisterwijk. Natuurlijk via de St Jans kathedraal in Den Bosch door het Brabantse land via  Waalwijk, Woudrichem, Dordrecht.  Via Mijnsheerenland in de Hoekse waard bereiken we Rotterdam. Een laatste etappe gaat via Delft naar Den Haag, waar de vier landelijke routes op dinsdag 16 maart op het Binnenhof bij elkaar komen.”

Vanaf zondag ziet u in TV Valkenburg Vandaag een kort verslag van de deelname van Valkenburg aan het project.

← Vorig bericht

Op de Bok EXTRA duidt de politieke crisis

Nieuwe website bij 100ste sterftedag van Pierre Cuypers

Volgend bericht →