Het heeft onze koningin behaagd

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Het heeft onze koningin behaagd

Een inwoner van Schin op Geul te eren met een lintjeTijdens de viering van het patroonsfeest van Schutterij St.Mauritius, Strucht werden in het schutterslokaal zaterdag weer diverse jubilarissen gehuldigd:
Jo Knubben 50 jaar lid;
Piet Bisschops 40 jaar lid;
Marcel van Loo 25 jaar lid;
Michel Rikers 25 jaar lid;
Paul Nass 12,5 jaar lid.
Enkele jubilarissen werden vervolgens nog onderscheiden door de heren Gorissen en Kokkelkorn van het Federatiebestuur.
Vervolgens kondigde burg. Eurlings tot ieders verassing aan dat Piet Bisschops door Hare Majesteit voor zijn vele verdiensten was benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Hij speldde hem de versierselen behorende bij deze benoeming op.
Piet Bisschops bekleedde diverse functies bij de schutterij nl. voorzitter, secretaris en penningmeester en diverse functies in het Federatiebestuur.
Bovendien is hij tijdens het jaarlijkse OLS paradecommandant.
Als schutter kreeg hij al diverse hoge onderscheidingen van de overkoepelende organisatie zoals het zilveren erekruis van de Europese Gemeenschap van Schuttersgilden en de zilveren draagmedaille van de Oud Limburgse Schuttersfederatie. Ook werd hij in 2001 opgenomen als Schutbroeder in de Orde van de Edele Eedbroederschap van de Soevereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de heilige Sebastianus
In Schin op Geul is hij verder nog heroprichter en bestuurslid van CV De Waterratte, en voorzitter van de Samenwerkende Vereningen.
Momenteel is hij ook gemeenteraadslid en fractievoorzitter voor de partij IBGV in de gemeenteraad van Valkenburg a.d. Geul
Een mis in de St.Mauritiuskerk en een receptie besloot deze viering.
Foto’s Hein Reuters, Tv Valkenburg © 2008

← Vorig bericht

Kampioenen streken neer in Schin op Geul

Uitslagen van zaterdag 27 september

Volgend bericht →

Plaats een reactie