Het is stil en onwerkelijk in toeristisch Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » Het is stil en onwerkelijk in toeristisch Valkenburg

De terrassen zijn opgeruimd, de gasten zijn weg, alle horecazaken zijn dicht. Kinderen spelen op straat. Zij hebben nog enkele dagen vrijaf omdat de voorzieningen voor digitaal onderwijs te volgen nog niet gereed zijn.
Horeca overleg
Ondanks dat de horeca in Valkenburg de deuren gesloten moet houden, is er toch samenhorigheid en positiviteit zegt Tess Taci van Valkenhof in de Berkelstraat. “Vanmorgen hebben we met circa 80 horeca-exploitanten overleg gehad met de Koninklijke Horeca Nederland. Iedereen heeft eigenlijk dezelfde vragen. Hoe moet het verder, op welke manier worden we gecompenseerd etc. Die vragen worden gebundeld naar de organisatie in Nederland gestuurd.”
Walramplein
Op het Walramplein zitten twee stelletjes op een bankje. Ze hebben tassen bij zich en eten van een net gehaald broodje. “Nee wij zijn op doorreis naar huis en deden even Valkenburg aan. We verbleven in het weekeinde in België. Ook daar is alles gesloten”. Op het noordelijke stukje plein wordt aan het riool gewerkt door enkele bouwvakkers van BAM.
Winkels zijn open
Naast de gesloten cafe’s en restaurants – sommige bieden een service aan om eten thuis te bezorgen – hebben winkels gewoon open. Ook al zijn op deze eerste dag van verplichte sluiting enkele winkels dicht. Niet de plaatselijke slager en bakker. Het drukst is het in beide supermarkten.
Nu eindelijk terrasweer
De straten zijn leeg. De parkeergarage is maar voor een kwart gevuld. Het is een onwerkelijk gezicht. De temperatuur is lente-achtig. Ook de komende dagen. Weer om een terrasje te pikken. Dat zal er de komende drie weken in het centrum niet van komen. Heel jammer!
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Coronavirus: KiV Inside ook gesloten

Eerste Coronapatiënt in Valkenburg aan de Geul

Volgend bericht →