Het IVN benoemt Jan de Vries tot erelid

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Het IVN benoemt Jan de Vries tot erelid

Vanwege zijn grote verdiensten voor de kasteeltuinTijdens de afgelopen woensdag gehouden Algemene Ledenvergadering van het IVN Valkenburg aan de Geul is Jan de Vries uit Broekhem benoemd tot erelid van de vereniging.
Hij kreeg deze titel vanwege zijn vele verdiensten voor de IVN-afdeling en de kasteeltuin Oud-Valkenburg.
Vele jaren lang toog Jan de Vries bijna dagelijks naar de tuin. Hij was betrokken bij het onderhoud van de kruidentuin, hield de kwaliteit van het gepresenteerde nauwkeurig in het oog en wist zich een enorme schat aan gegevens over de tuin eigen te maken. Daarmee ontwikkelde hij zich tot een ware vraagbaak over de planten en de tuin. Zijn kennis weet hij nog steeds over te dragen aan bezoekers door het vertellen van allerlei volksverhalen die rond de planten de ronde doen. Jan is ook lange tijd bestuurslid en tweede penningmeester geweest van de vereniging.
Hij ontving een mooie oorkonde uit handen van voorzitter Wiel Wijnands. Tijdens zijn dankspeech memoreerde hij de inzet van alle vrijwilligers. Volgens hem zou er elke maand een vrijwilliger tot erelid benoemd moeten worden vanwege het vele werk dat ieder op zijn eigen manier in de kasteeltuin en binnen de vereniging verricht.

← Vorig bericht

CDA fractie houdt een inloopspreekuur

De Wereldwinkel start een fotocompetitie

Volgend bericht →