Het jaarboek 2008 met vijf geschiedkundige artikelen

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Het jaarboek 2008 met vijf geschiedkundige artikelen

Vanaf nu te bestellen

Het jaarboek 2008 wordt weer rijk geïllustreerd met een aantal afbeeldingen in zwart/wit en kleur. De omvang is bij benadering 300 bladzijden. Het is voorzien alfabetische registers op plaats- en persoonsnamen en lijsten van sponsors en intekenaren.

Het jaarboek verschijnt voor Sint Nicolaas 2008. Een van de vijf artikelen handelt over architect Pierre Cuypers.

“Dichter in stenen vormen” Pierre Cuypers en zijn band met Valkenburg door Jan Schurgers. De uit Roermond afkomstige architect Pierre J.H. Cuypers (1827-1921) verbleef vanaf 1888 regelmatig in Oud-Valkenburg om er tot rust te komen en om er te genieten van de prachtige natuur.

Tussen 1893 en 1897 woonde hij er zelfs.

Hij was toen op het toppunt van zijn roem.

Het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam waren voltooid. Ondernemend als hij was, legde hij ook in Valkenburg diverse contacten waaruit meerdere opdrachten voortvloeiden.

Nagegaan worden de invloeden van Cuypers op de ontwikkeling van Valkenburg als toeristenstadje en naar de objecten waarin hij de hand heeft gehad. Het resultaat mag verrassend genoemd worden.

Het jaarboek is vanaf nu te bestellen via de website: www.historiegeuldal.nl of via de Stichting Historische en Heemkundige Studies in en rond het Geuldal, postbus 258, 6300 AG Valkenburg aan de Geul.

Het jaarboek kost, bij voorintekenen, € 25,-. Hierover kunt u ook meer info opvragen via henk.roelofs@home.nl

tel: 06 23 12 28 41.

← Vorig bericht

Dorpsraad Sibbe heft zichzelf op

Experimentele judo in Nuth

Volgend bericht →