Het VVV-Zuidlimburg organiseert

Voorpagina » Nieuws » Sport » Het VVV-Zuidlimburg organiseert

De Zuid-Limburgse Fietsdag

Op zondag 7 september aanstaande wordt de tweede editie van de VVV Zuid-Limburg Fietsdag georganiseerd. Deze VVV Fietsdag is een initiatief van VVV Zuid-Limburg en veertien Zuid-Limburgse gemeenten uit de regio Parkstad Limburg, regio Valkenburg/Meerssen en de regio Westelijke Mijnstreek. De zeven routes van dit unieke evenement voeren de deelnemers mee langs alle mooie stukjes en toeristische bezienswaardigheden van de gemeenten Beek, Brunssum, Echt-Susteren, Heerlen, Landgraaf, Meerssen, Nuth, Onderbanken, Schinnen, Stein, Simpelveld, Sittard-Geleen, Valkenburg en Voerendaal.

In totaal zullen er, speciaal voor de VVV Fietsdag, zeven verschillende gratis toeristische fietsroutes uitgezet worden. Uiteraard is het ook mogelijk om meerdere routes te fietsen. Aan de hand van de speciaal voor de VVV Fietsdag éénmalig opgehangen bewegwijzeringbordjes, zullen de routes eenvoudig te volgen zijn. De deelnemende gemeenten willen de fietsers op deze manier graag kennis laten maken met de unieke plekjes en wetenswaardigheden in Zuid-Limburg. Voor inwoners van Limburg is het daarnaast een mooie kans om ook de andere Limburgse gemeenten beter te leren kennen. Al met al een heerlijk dagje uit voor de recreatieve fietser die Zuid-Limburg een warm hart toedraagt.

Vanaf 10.00 uur ’s ochtends wordt gestart bij de diverse startpunten. Hier ontvangt elke deelnemer, naast enkele leuke presentjes, geheel gratis een stempelkaart en een routebeschrijving naar de volgende stempelpost in de route. Gedurende de fietsroute ervaren de deelnemers enkele leuke extra’s. Alle deelnemers met een volle stempelkaart dingen bijvoorbeeld mee naar leuke prijzen via een tombola. VVV Zuid-Limburg en de deelnemende gemeenten nodigen iedereen van harte uit om op zondag 7 september te starten bij één van de veertien startpunten en te genieten van al het goede dat Zuid-Limburg te bieden heeft.

Interesse in één van de fietsroutes?

Geïnteresseerden en ook groepen kunnen voor meer informatie contact opnemen met de Afdeling Informatie & Reserveringen van VVV Zuid-Limburg, via website www.vvvzuidlimburg.nl, email info@vvvzuidlimburg.nl of 0900-9798 (€ 1,- p.g.). Tevens is informatie te verkrijgen via de Limburg winkels en de overige VVV vestigingen of de diverse websites van de deelnemende gemeenten. Vooraf inschrijven voor de VVV Fietsdag is niet nodig.

← Vorig bericht

Tv Valkenburg correspondent bij de Olympische Spelen

College van B&W gaat voor kwaliteit

Volgend bericht →