Het warme collegehart

Voorpagina » Toerisme » Het warme collegehart
Burgemeester en wethouders zien het invoeren van ondergeschikte horeca in de Valkenburgse detailhandel als een middel om de winkeliers een warm hart toe te dragen. Het versoepelen van de regels biedt hen de kans om bijvoorbeeld etenswaren te verkopen of wijn te schenken in de winkel. En dit draagt bij aan het verbeteren van de beleving in het Valkenburgse winkelgebied. Ook kan zo worden ingespeeld op nieuwe trends in de winkelsector. Met dit alles hoopt het college de concurrentiepositie van de plaatselijke winkeliers te verbeteren.
Antwoord
Een ander is te lezen in de antwoorden van burgemeester en wethouders op vragen van de Valkenburgse Seniorenpartij. Als mogelijke mengformule in de horeca noemt het college de verkoop van olijfolie in een Italiaans restaurant. Met de kanttekening dat het college het hele thema mengformules nog wil verkennen.
Uitslag poll
In een recente poll van TV Valkenburg heeft 58,36% van de respondenten aangegeven dat winkels die koffie en/of een hapje presenteren ook over toiletvoorzieningen dienen te beschikken.
29.37% gaf aan een consumptie in de horeca te gaan gebruiken en daar gebruik te maken van het toilet.
12,27% tenslotte gaat na het doen van boodschappen snel naar huis.
In totaal stemden 269 kijkers.
← Vorig bericht

Friesen tegen Limburgers dammen op het Th.Dorrenplein

Afbouw Par'Course: nog even geduld

Volgend bericht →