Het weekend van de waarheid Voor heren 1 Sibbe MC

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Sibbe / IJzeren » Het weekend van de waarheid Voor heren 1 Sibbe MC

Voor heren 1 was het, het weekend van de waarheid. In Sibbe moest het tegen kampioen Falco 4 vechten tegen degradatie. Sibbe spelend in de sterkste opstelling zorgde met heel sterk voor een aangename verrassing en won verdiend met 7-3. Deze zege moet in principe genoeg zijn voor klassenbehoud. Peter Smitsmans, John Brouwers en Dave Janssen wonnen elk 2x. Het zevende punt was voor het dubbel John/Dave. Heren 1 zit nu dus in de wachtkamer en weet later pas of het zich gehandhaafd heeft of dat er een beslissingswedstrijd moet worden gespeeld.
Voor heren 2 stond niks meer op het spel. Het team had zich vorige week al definitief veilig gespeeld. Ook tegenstander Succes 4 uit Langraaf was veilig, waardoor men vrijuit kan spelen. Het werd een leuke gelykopgaande strijd. De 5-5 einduitslag was dan ook terecht. Verrassing van de dag was invaller John Wynen. John speelde de sterren uit de hemel en won knap 2x. Wilfried Baenen en Otto Bekers scoorden respectievelijk 2 en 1x.
Heren 3 vocht net als heren 1 voor lyfsbehoud. In Sibbe speelde het tegen Kluis 8 uit Geleen. Het werd een moeilijke wedstrijd. sibbe vocht voor wat het waard was, maar kwam helaas steeds net iets tekort. Kluis won uiteindelijk vrij dik met 3-7. Het team zal nu moeten afwachten of het zich handhaafd. Het is afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd Brunssum – Heerlen. Jos Smeets won 2x en Jac Heuts 1x. Marijke Kwakernaat kwam helaas niet tot scoren.
Heren 4 was reeds veilig en kan vrijuit spelen. De thuiswedstrijd tegen Vijlen 2 werd met 3-7 verloren. Invaller Jac Heuts was met 2 overwinnigen het sterkste. Wiel Ernst en tweede invaller Richard Hakke wonnen geen party. Het dubbel Jac / Richard scoorde het derde punt.
Heren 5 speelde in Sibbe tegen kampioen Westa 7 en verloor met 2-8. Wim van den Hof en Didier Brummer wonnen 1x. Sibbe MC 5 eindigt laatste.
Voor jongens 1 was het eveneens het weekend van de waarheid. Het moest met 10-0 van Coriovallum 2 winnen om het kampioenschap veilig te stellen. Helaas gebeurde dit niet. Het team kwam uiteindelijk 2 punten tekort en won met 8-2. Door de 10-0 overwinning van concurrent Hoensbroek 2 kwam het team dus 2 punten tekort. Roel en Misha Janssen speelden degelijk en hadden weinig of geen last van zenuwen en bleven ongeslagen. Bart van Beers speelde eveneens sterk, maar liet door de zenuwen helaas twee steekjes vallen en won 1x.
Alle uitslagen:
Sibbe MC1- Falco 4: 7-3
Sibbe MC2- Succes 4: 5-5
Sibbe MC3- Kluis 8: 3-7
Sibbe MC4- Vijlen 2: 3-7
Sibbe MC5- Westa 7: 2-8
Jeugd:
Sibbe MC1- Coriovallum 2: 8-2

Zowel heren 1 als heren 3 zijn uiteindelijk veilig geëindigd. Beiden hadden uiteindelijk1 punt voorsprong op de directe degradatieplaats.

← Vorig bericht

Koninginnedag Valkenburg – Broekhem

Gouden huwelijksfeest van Piet en Tiny Vliegen-Schmets

Volgend bericht →