Heuvelland Bibliotheken maken prijswinnaars schrijfwedstrijd bekend

Voorpagina » Nieuws » Heuvelland Bibliotheken maken prijswinnaars schrijfwedstrijd bekend

Bijna 50 basisschoolkinderen van groep 6, 7 en 8 schreven tijdens de afgelopen Kinderboekenweek een verhaal over een tijdreiziger. Dat gebeurde in het kader van een schrijfwedstrijd die was uitgeschreven door drie bibliotheken in Zuid-Limburg. De beste 20 verhalen worden opgenomen in het boek ‘Een reis terug in de tijd’. Op 24 oktober maakte de jury bekend welke verhalen geselecteerd zijn. Het boek wordt op 14 november officieel uitgereikt aan de kinderen die gewonnen hebben.

Michael Reefs
De schrijfwedstrijd werd speciaal voor de Kinderboekenweek 2020 georganiseerd door Heuvellandbibliotheken en de bibliotheken van Gulpen-Wittem en Meerssen. De bekende kinderboekenschrijver Michael Reefs schreef het eerste hoofdstuk van het boek en bezocht een aantal scholen om de wedstrijd onder de aandacht te brengen. Michael Reefs zal als juryvoorzitter ook de prijs uitreiken. “Ik ben verrast door de kwaliteit van de verhalen,” vertelt hij. “Het was de bedoeling dat de kinderen schreven over een tijdreiziger die vanuit de toekomst naar onze coronatijd komt. Het is geweldig om te lezen hoe ze zich hebben ingeleefd!”

Plezier
De inzendingen komen uit het hele Heuvelland maar zelfs in Roermond en Rijswijk zijn kinderen uit groep 6, 7 of 8 van de basisschool aan de slag gegaan. “De vijfkoppige jury heeft veel plezier beleefd aan het lezen. Er waren leuke, ontroerende en spannende verhalen bij die een inkijkje gaven in hoe kinderen de coronatijd beleefd hebben,” aldus organisator en jurylid Machteld Schouten van Heuvellandbibliotheken. “We verheugen ons op de prijsuitreiking en het programma eromheen.”

Foto Heuvelland Bibliotheek

← Vorig bericht

Auteur Jos Schols in de Rode Loper

JOHNSTER brengt lied uit over Little Richard + video

Volgend bericht →