Heuvellandbibliotheken gaat op 25 mei weer open

Voorpagina » Toerisme » Heuvellandbibliotheken gaat op 25 mei weer open

Heuvellandbibliotheken gaat op 25 mei weer open, zegt coördinator Machteld Schouten van de Heuvelland Bibliotheken. “We hebben onze vrijwilligers gevraagd of zij hun taak weer op zich willen en kunnen nemen. Dat is gelukt vanaf maandag 25 mei. Wel moeten we onze openingstijden aanpassen en kan de vestiging in Berg & Terblijt nog niet open.”
Beschermingsmaatregelen
Uiteraard worden er ook beschermingsmaatregelen genomen: kuchschermen plaatsen, desinfectiemiddelen klaarzetten, boekenmandjes neerzetten, de ruimte geschikt maken, medewerkers instrueren, enzovoort.
Maatregelen
Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt een maximaal aantal bezoekers toegelaten om iedereen voldoende afstand te bieden. Ook is de leeszaal dicht, blijft de koffieautomaat voorlopig buiten gebruik en wordt elk ingeleverde boek 72 uur apart gehouden. Verder wordt afgeraden om boeken vast te pakken en weer terug te zetten in de rekken.
Digitaal
De afgelopen periode waren de vestigingen van Heuvellandbibliotheken gesloten. Leden én niet leden konden gebruik maken van een groot digitaal aanbod. ‘Hier is gelukkig massaal gebruik gemaakt’, aldus Machteld Schouten. ‘Onze website was en blijft een belangrijke bron van informatie voor onze leden en bezoekers.’
Archieffoto bibliotheek Berg die nog niet wordt geopend

← Vorig bericht

Discussie Polfermolen sleept zich voort

Coronacrisis: Zelf mondkapjes maken? Dat doe je zo!

Volgend bericht →