Heuvelland Bibliotheken viert de literaire zomer met lezing

|
, ,

Voorpagina » Nieuws » Heuvelland Bibliotheken viert de literaire zomer met lezing

Al meer dan 20 jaar wordt elk jaar tussen Rijn en Maas de Literarische Sommer/Literaire Zomer gevierd. Ook in dit coronajaar staat de literaire uitwisseling tussen Nederland en Duitsland – weliswaar in aangepaste vorm – weer op het programma.

Van 29 juli tot 9 september vinden er in 13 steden literaire programma’s plaats, waaronder vestigingen van Heuvelland Bibliotheken in Valkenburg-c. en Eijsden-Margraten.

Op donderdag 6 augustus is de Duitse schrijfster Michaele Küpper te gast in de Heuvellandbibliotheek Valkenburg, waar zij zal voorlezen uit en vertellen óver haar boek  ‘Der Kinderzug’.

De roman speelt in de zomer van 1943 in het Ruhrgebied. De jonge lerares Barbara begeleidt een groep meisjes in het kader van de zogenaamde ‘Kinderlandverschickung’. De lezer wordt deelgenoot van een Odyssee die niet alleen de kinderen tot aan de grenzen van hun uithoudingsvermogen voert, maar ook Barbara. In Der Kinderzug staat de vraag centraal: hoe kon je in het misdadige systeem van het nationaal socialisme een fatsoenlijk mens blijven?

De lezing in Duitse taal vindt plaats op donderdag 6 augustus om 19.00 uur in Heuvellandbibliotheken, Berkelplein 99 in Valkenburg-c.

In verband met corona-regelgeving is een telefonische aanmelding via tel. 043 – 601 20 63 verplicht. Het aantal bezoekers is tot 25 gemaximeerd.

← Vorig bericht

SV Geuldal, waar naar toe

Lindenlaan krijgt drie huurwoningen voor starters

Volgend bericht →