'Hide my waste'-bakje tegen zwerfafval

Voorpagina » Toerisme » 'Hide my waste'-bakje tegen zwerfafval

Onder de noemer “Hide my waste” hebben de Amstel Gold Race, Limburg Cycling en de diverse gemeenten in het Heuvelland een actie opgestart om zwerfvuil het hoofd te bieden. Tijdens het Amstel Gold weekeinde met Pasen fietsen circa 14.000 amateur-wielrenners in het Heuvelland. Met de actie willen de organisaties strijden tegen de afval van bananen, zilver folie verpakkingen en ander plastic in de openbare ruimte.

Hide my waste-bakje

“Hiervoor is een bakje ontwikkeld dat op de bovenbuis van het fietsframe bevestigd kan worden. Hierin kunnen de toerfietsers hun afval deponeren in plaats van weg te gooien”, zegt wethouder Remy Meijers van milieu. “Zaterdag wordt een pilot gestart”.
Organisator Roy Packbier is blij met deze ontwikkeling.
“De ‘Hide my waste’ past prima in onze strategie om de overlast voor de omgeving van dit mooie evenement tot een minimum te beperken. Zo heeft een deel van de Amstel Gold Race businessteams dit jaar de primeur met dit innovatieve product”, aldus Packbier.
Het project kost bijna € 10.000,- en wordt door bovengenoemde deelnemers bij elkaar gebracht. De afmetingen zijn 47 x 80 x 39 millimeter en het bakje kost € 12,95.
Afbeelding: limburgcycling.com

← Vorig bericht

Valkenburg bespaart € 25.000 extra op stroomkosten

Komend Paasweekeinde rijden geen sneltreinen

Volgend bericht →