Hij of zij komt: de Koninklijk benoemde burgemeester!

Voorpagina » Toerisme » Hij of zij komt: de Koninklijk benoemde burgemeester!
Vandaag, dinsdag 7 november, is een drukke dag voor de gemeenteraad van Valkenburg aan de Geul. Na enkele bestuurlijke aangelegenheden – onder meer de verwachte komst van de Valkenburgse Seniorenpartij in de personen van Gerti Silverentand en Lloyd Wagemans – staat de programmabegroting 2018 – 2021 op de agenda.
En daarna komt de herbevestiging van de op 30 mei 2016 vastgestelde profielschets voor de nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester voor Valkenburg aan de Geul  aan de orde.
Zoals bekend is de hiervoor al medio 2016 gestarte procedure gestopt vanwege de toen opkomende herindelingsdiscussies.
Omdat deze discussies nu zijn geluwd wordt de opgeschorte procedure vanaf vandaag opnieuw gestart. Te beginnen met het nogmaals vast stellen van de profielschets. Deze is niet gewijzigd ten opzichte van de schets van 30 mei 2016.
In de Staatscourant van 13 november a. s. wordt de vacature opnieuw opengesteld. Kandidaten die destijds hebben gesolliciteerd moeten dit nu opnieuw doen. Deze mensen zijn hiermee bekend. Het is hen bij het stopzetten van de vorige procedure meegedeeld.
Wanneer de huidige waarnemend-burgemeester Jan Schrijen de door de Kroon benoemde burgemeester van Valkenburg aan de Geul wil worden, zal ook hij moeten solliciteren.
Een goed woordje vanuit de gemeenteraad zal hem bij een mogelijke sollicitatie ongetwijfeld helpen. Hoewel dit door het Kabinet van de Gouverneur niet wordt gezegd.
Archieffoto TV Valkenburg
← Vorig bericht

Bloemenbuurt wordt aangepast na overleg

Eerste vorstnacht in dit najaar

Volgend bericht →