Historisch centrum voor 2012 gerenoveerd.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Historisch centrum voor 2012 gerenoveerd.

Ondernemersinitiatief door gemeente omhelst.Dinsdag maakte burgemeester Eurlings bekend dat er overeenstemming is bereikt met de ondernemers in het historische centrum over de renovatie van de straten. Het gaat om de Grotestraat-C., Berkelstraat en Muntstraat.

"Dat is een initiatief van de ondernemers in dat gebied. Dit project valt buiten het Centrumplan.

De ondernemers bekijken, samen met de gemeente, hoe dit project gefinancierd wordt", aldus Eurlings. "Voordat het WK wielrennen in 2012 naar Valkenburg komt is het historische centrum klaar".

De Berkelpoort blijft open. Daarmee is de doorgang voor de hulpdiensten en het bevoorradingsverkeer van het centrum gewaarborgd. De herbouwplannen van de Geulpoort, indien daarvoor geld en steun van inwoners en ondernemers voor gevonden wordt, zal verder uitgewerkt worden.
De afmetingen van de derde toegangspoort van het oude Valkenburg zijn geringer dan eerder gedacht: 7.20 bij 7.40 meter. Daardoor kunnen vrachtwagens die in het centrum moeten zijn toch doorgang vinden via de Bogaardlaan.
Burgemeester Eurlings laat weten dat de plannen voor een herbouw er liggen maar een vastomlijnd plan is er niet. Er moet nog worden onderzocht welke gevolgen er zijn als de Geulpoort er komt voor het verkeer. Die zijn nu nog niet in kaart gebracht. In oktober van dit jaar zal een werkgroep in het leven geroepen worden bestaande uit inwoners en ondernemers die tot het einde van dit jaar de tijd krijgt om een advies uit te brengen.
Op 20 september is er een bijeenkomst met de bewoners van de St.Pieterstraat gepland om te overleggen over de planschade. Zoals bekend wordt de in- en uitrit van de ondergrondse parkeergarage in deze straat gepland. Eurlings hierover: “De gemeente heeft een wettelijke verplichting in het planschade verhaal. Daar gaan we reëel mee om. We maken een faire deal met de bewoners. Echter de bomen groeien niet te in de hemel”.

← Vorig bericht

Over Tv Valkenburg.

Ieren leuren met kettingzagen langs de deur.

Volgend bericht →