Historische rijtuigen komen naar Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Historische rijtuigen komen naar Valkenburg

Stichting Horse Event Maastricht organiseert een nieuw tweedaags evenement.

In samenwerking met de verenigingen TUIGPAARD promotions Zuid , Menvereniging Zuid-Limburg en Vrij & Blij uit Bemelen organiseren wij op :

Zaterdag 12 Augustus

Op de terreinen achter het MVV stadion “”de Geusselt “” een groot concours waarbij de aangespannen sport centraal staat.

Vanaf 13.30 uur zijn er tien wedstrijdrubrieken voor Tuigpaarden ( de fiere Gelderse show binken)

Vier rubrieken voor Friese Tuigpaarden ( de zwarte parels )

En vijf rubrieken voor de felle gracieuze hackney’s.

Met showblocs o.a. een Men- clinic van Mieke Tergouw, (2-span kampioene) springruiters 2 fasen, de spectaculaire Politie show van Aart v.d. Kamp met een drietal zesspannen pony’s en een slotoptreden van Erwin v.h. Merretkoer de Maastrichtse geliefde artiest, op een postkoets met vier paarden.

Zondag 13 Aug. 2006

Vertrekt vanaf de Geusselt de “Route d’Elegance”, een tocht van historische rijtuigen richting Valkenburg met een presentatie op het Theodoor Dorrenplein. Een sherrystop op het Walram plein en via de Grendelpoort terug uit Valkenburg om vervolgens te genieten van een brunchstop in het park van Chateau St. Gerlach. Via de basiliek van Meersen gaat het “historisch gerij” terug naar Maastricht. Hier is de prijsuitreiking en klassering voor een rit van de NVTG ( Traditioneel Gerij ) voor het Nederlands kampioenschap. Inschrijven voor deze tocht is gesloten.

De liefhebbers met niet historische rijtuigen rijden een rit van 20 km door het mooie Heuvelland van Zuid Limburg o.a. door de kerkdorpen van Margraten en het mergelland. Inschrijven voor deze tocht is nog mogelijk, mail uw gegevens naar sandra.timmers@home.nl, fax naar 043-4073746, of per post naar Rijvereniging Vrij & Blij Bemelen p/a Pierre Driessenstraat 3, 6226 DL Maastricht

Op het wedstrijdterrein aan de Geusselt, zijn er zondag wedstrijden voor koudbloeds met o.a. een bierwagenwedstrijd, spectaculaire paarden shows en gratis ponyrijden voor de kids, Hub Houben Uit Schinnen, het dressuurfenomeen van 2006, geeft een dressuurclinic met o.a. Ukkie.

Het klaroenkorps Amicitia uit Banholt verzorgt een spetterende show !

← Vorig bericht

Voorbereidingen voor 12 senioren en 5 jeugdteams gestart

AB vraagt het College of een subsidierelatie mogelijk is bij de zorgverlening in de wet WMO

Volgend bericht →