Hoofdpijndossier Valkenburgerstraat haalt eindstreep

Voorpagina » Toerisme » Hoofdpijndossier Valkenburgerstraat haalt eindstreep

Wethouder Carlo Vankan (Algemeen Belang) kreeg maandagmiddag de oren gewassen door de raad bij de behandeling van de Valkenburgerstraat in Berg. Het budget voor renovatie van die straat is sterk gestegen. Termen als ontluisterend, schrikken en teleurstellend werden door partijen gebezigd. De renovatie van totaal € 3,6 miljoen is aan de hoge kant. Maar de politieke vraag is: kan de Valkenburgerstraat voor een ‘normaal bedrag’ gereconstrueerd worden? CDA, VVD en VSP willen voor het originele bedrag de Valkenburgerstraat renoveren. “Dus zonder gouden randje”. De VSP zei “niet goed te worden van dit bedrag voor de renovatie van de AB-Boulevard”.
Besparing
Wethouder Vankan (AB) heeft het verzoek gekregen om nogmaals te kijken waar hij op het bestaande aanbestedingssom zou kunnen besparen. Het CDA vraagt nadrukkelijk om na de  renovatie een goede evaluatie over de beide aanbestedingen te houden. “Hier moet uit geleerd worden”, aldus Math.Knubben.
Tijdspad
De werkzaamheden kunnen na het vaststellen van de aanbesteding na de bouwvakantie starten. Vankan verwacht dat alles klaar is voor komende winter.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Weer ijskraam bij ingang Gerendal

Streep door huurkoop school Schin op Geul

Volgend bericht →