Hoogwater in Schin op Geul, stijging water in Valkenburg neemt af

Voorpagina » Nieuws » Hoogwater in Schin op Geul, stijging water in Valkenburg neemt af

Het lijkt erop dat de piek van de hoogwaterstand in de gemeente bereikt is. Volgens de Veiligheidsregio neemt de stijging langzaam af. Stroomopwaarts in Schin op Geul was daar vanochtend vroeg nog niet veel van te merken. Hein Reuters van TV Valkenburg maakte foto’s bij de brug in Schin op Geul, bij de overstroomde landerijen bij ’t Siepke aan de Mauritiussingel en bij het voetbalveld.

Niets veranderd
Het Waterschap bekijkt deze maandagochtend op kritieke plekken de situatie. Zoals op de foto te zien bij de Erken, voordat het Geulwater richting de sluis het centrum bereikte. Bewoners zijn nu niet bang dat de Geul buiten haar oevers treedt. Een van hen zegt tegen TV Valkenburg: “Er komt niet veel regen bij vandaag, dus het valt gelukkig mee. Er is nog niet echt iets gedaan aan de noodlottige situatie van afgelopen zomer. Ik kreeg een enquête gestuurd om in te vullen. Een groot deel ervan ging over wat ikzelf zou kunnen doen om hoogwater buiten te houden. Dat houd je toch niet voor mogelijk! Ik heb die enquête verder niet meer ingevuld en weggegooid.”

De stijging van het water in Valkenburg neemt af. De piek is nu onderweg naar Meerssen. Volgens de voorspellingen zal dit niet tot buitensporige wateroverlast leiden, aldus de Veiligheidsregio Zuid-Limburg om half 10. De brandweer is ter plaatse en monitort de situatie. Inwoners van Valkenburg die vragen hebben of zandzakken nodig hebben, kunnen bellen met de gemeente via telefoonnummer 14043.

Foto’s Hein Reuters, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Geul na één dag regen weer hoog

Eerste maandag: geen sirenes

Volgend bericht →