Horeca in Valkenburg aan de Geul gaat weer open

Voorpagina » Nieuws » Horeca in Valkenburg aan de Geul gaat weer open

De horeca in de gemeente Valkenburg aan de Geul gaat per 17 januari 2021 weer open. Meer dan 50 KHN-afdelingen waaronder Valkenburg aan de Geul hebben dit besloten. Dat is nu een definitief besluit. Eerder lekte een voornemen al uit.

Grotestraat-centrum

Geen steunmaatregelen te verwachten
“Nu voldoende steunmaatregelen vanuit het kabinet lijken uit te blijven, kan de horeca niet anders meer. Er moet iets gebeuren. Voor de horecaondernemers in deze regio’s is de maat nu echt vol. 

Een directe aanleiding hiervoor zijn de uitspraken van Hugo de Jonge die hij vorige week in de wandelgangen van de Tweede Kamer deed tijdens een minipersconferentie. Daarin kondigde hij onder andere aan dat ‘we ervan uit moeten gaan dat de gedeeltelijke lockdown echt wel langer gaat duren dan tot half januari.’ De achteloze manier waarop dit werd medegedeeld en het gebrek aan empathie voor de volledige horecabranche, heeft deze meer dan 50 KHN-afdelingen noodgedwongen doen besluiten om samen een standpunt in te nemen en zich te scharen achter deze actie,” aldus een passage uit het persbericht.

Verzuipen
“Tot eind januari of zelfs nog langer de deuren dicht kan gewoon niet. Voor de horeca staat het water niet meer tot aan de lippen, inmiddels stroomt het de mond in. We staan op het punt te verzuipen. Zo houden we het niet langer vol”, aldus Johan de Vos, woordvoerder namens al deze horeca-afdelingen.

Lars Dorren VZ KHN Valkenburg aan de Geul

Waarom 17 januari 2021
De horecabranche vereniging kiest heel bewust voor 17 januari. “Iedereen heeft afgelopen weekend de beelden van veel te drukke winkelstraten gezien. En dan moeten de feestdagen er nog aankomen! Als wij in december opengaan, dan zullen eventueel oplopende cijfers daar ongetwijfeld aan worden toegeschreven. Dat willen we voorkomen,” is de redenering die ook Lars Dorren van de Valkenburgse afdeling onderschrijft.

Handhaving
Koninklijke Horeca hoopt op begrip van de gemeentelijke besturen. “Zij hebben er immers groot belang bij dat de middenstand overeind blijft,” is de redenering. Ze schrijven dat men ‘met gemeenten en BOA’s in nauw overleg gaat om excessen voor te zijn.’

Andere plaatsen
Meer dan 50 KHN-afdelingen in diverse regio’s in het land gaat weer open. Naast Valkenburg aan de Geul gaan per 17 januari 2021 ook de horeca in de plaatsen Heerlen en Maastricht open.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Horeca: Geen precariobelasting, dan ook geen toeristenbelasting

Stella Maris College donderdag gesloten, basisschool en kinderopvang wel open

Volgend bericht →