Hotel Croix de Bourgogne krijgt twee dependances

|
, , ,

LMEY Investments en het Ontwikkelfonds willen op het Theodoor Dorrenplein hotel Croix de Bourgogne realiseren met twee dependances. Dat schrijft dagblad de Limburg zaterdag. Beide bedrijven willen drie percelen bebouwen: locatie Croix in de Gosewijnstraat plus het perceel pand Zink staat en de uitbouw Dr.Erensflat.
De krant heeft beslag gelegd op documenten waaruit blijkt dat pand Zink 525 m2 meter groot wordt met vijf bouwlagen. Ook de uitbouw van de Dr.Erensflat wordt vijf etages hoog. Het bouwvolume zou 330 vierkante meter betreffen.
De gemeente Valkenburg aan de Geul zou met de plannen akkoord zijn. Afgelopen zomer, TV Valkenburg meldde dat op 21 augustus, zijn schetsen aan de gemeenteraad voorgelegd tijdens een besloten vergadering. Het college wilde het gevoel van de raad over de plannen peilen.
De provincie Limburg heeft drie ton beschikbaar gesteld om de kosten van diverse onderzoeken te financieren maar waarschuwt voor ‘staatssteun aan een commerciële partij’. De gemeente wil de verkoop voor nieuwjaar afronden.
LMEY Investments is een Nederlandse private investeringsmaatschappij die investeert in exclusief hotelvastgoed. LMEY heeft een portefeuille deelnemingen in de hotel- en leisure markt in Nederland, Duitsland en de Alpenlanden. Op de website van het bedrijf staat Hotel Croix de Bourgogne al vermeld. Een ander project is het Wellnesshotel Geuldal (zie afbeelding).


 

← Vorig bericht

Aanplant tegen afkalvende Geuloevers Oosterweg

Valkenburgse politiek praat nogmaals met INNOVO

Volgend bericht →