Hotel Prinses Juliana wordt nierdialysecentrum

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Hotel Prinses Juliana wordt nierdialysecentrum

AZM kiest Valkenburg als locatieHet voormalige hotel en sterrenrestaurant hotel Prinses Juliana zal nog dit jaar een andere bestemming krijgen. Het AZM in Maastricht gaat de begane grond aanpassen om nierpatiënten te laten dialyseren.
“We hebben te weinig capaciteit in Maastricht. Hier zijn 22 stations. Dat is te weinig. We moeten te veel mensen doorverwijzen naar andere ziekenhuizen” aldus Liz Tans van het AZM afd. voorlichting.
“Onze keuze voor Valkenburg komt voort uit het Wellnessconcept dat de gemeente ontwikkeld heeft. In zo’n groeiscenario zien we mogelijkheden” aldus Liz Tans.
“Een andere keuze is de goede bereikbaarheid van Valkenburg voor de patiënten plus de landschappelijke waarde in een mooie omgeving”. Om tijd te winnen heeft het AZM alvast een aanvraag voor een bouwvergunning ingediend, welke vergunning inmiddels is verleend.
Dat deelde de gemeentewoordvoerder aan Tv Valkenburg mee. De procedure bij de gemeente loopt nog. De bouwvergunning is deze week pas gepubliceerd in de weekbladen.
Indien de hele procedure is afgehandeld huurt, volgens mevrouw Tans, het dialysecentrum ruimtes in het voormalige hotel. Er is goede hoop dat het centrum nog dit jaar geopend kan worden.
Foto: Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2008

← Vorig bericht

Besprekingen over gebiedsvisie in volle gang

Historische vondsten zichtbaar maken bovengronds ?

Volgend bericht →