Kindervallei Houthem krijgt een 'boomschip'

Voorpagina » Toerisme » Kindervallei Houthem krijgt een 'boomschip'

De Kindervallei in Houthem krijgt een ‘boomschip’. Zowel de gemeente Valkenburg aan de Geul als het Waterschap Roer en Overmaas staan achter de plannen. Vorig jaar beleefde het radioprogramma van Edwin Evers van Radio 535 zijn 15de verjaardag. Als goede doel had de DJ de Kindervallei in Houthem uitgezocht.
Evers zamelde tijdens een marathon-uitzending geld in voor de realisatie van een boomhut voor kinderen met een handicap. Het werd uiteindelijk geen boomhut maar een boomschip
dat bij de vakantiehuisjes in Houthem gerealiseerd wordt. Kinderen in hun rolstoel wordt de mogelijkheid geboden in hun rolstoel tot bovenin de boom te komen.
“En een boot past bij de ligging …want: het schip komt niet in de tuin maar aan de waterrand van het riviertje de Geul. Bij het watervalletje, zichtbaar vanaf de binnenplaats. Aan de maquette kun je zien dat we niet hebben gekozen voor een lift maar een 30 meter lange loopbrug, net als bij echte boten! Deze loopbrug start vanaf het hoogste punt van de rolstoelsjeesbaan in de achtertuin”, aldus een woordvoerder van het Ronald McDonald Kinderfonds.
Sander Boom gaat het boomschip bouwen in zijn eigen werkplaats. De verwachting is dat hij rond juli de boom en het schip met hellingbaan plaatst en het project afwerkt. Edwin Evers heeft al bekendgemaakt bij de opening in september aanwezig te zullen zijn.
Meer over deze actie vindt u hier: https://tvvalkenburg.tv/nieuws/edwin-evers-kiest-houthem-als-goed-doel/
Foto’s Ronald McDonald Kindervallei © 2016

← Vorig bericht

Inwoners lieten zich informeren over herinrichting

Concepts & More is nieuwe exploitant Geulpoort

Volgend bericht →