Houthem krijgt een OV-overstappunt

Voorpagina » Nieuws » Houthem krijgt een OV-overstappunt

De meerderheid van de gemeenteraad heeft maandagavond 21 februari ingestemd met de realisatie van een OV-overstappunt in Houthem. Nu gaat het project de volgende fase in: die van de aanbesteding.

PGP, VVD, CDA en AB stemden nu volmondig in nadat de partijen in het najaar tegen het voorstel van het college stemden vanwege vermenging van twee op zich staande projecten in Houthem in één voorstel. Daarna heeft het college van B&W het voorstel nogmaals tegen het licht gehouden en een nieuwe, aangepaste doorrekening gemaakt. Het college heeft de aanleg van openbare parkeerplaatsen uit het voorstel gehaald. En dat was voor genoemde partijen voldoende om vóór te stemmen. Alleen de VSP stemde in eerste instantie tegen. De ouderenpartijen vindt het ‘overdone’ om nog een OV-overstappunt aan te leggen op nauwelijks twee kilometer van soortgelijke punten in Meerssen en Valkenburg. Na een schorsing, aangevraagd door de VSP, ging de partij alsnog accoord met het voorstel.

Niet alleen vier van de vijf partijen in de raad zien de voordelen van zo’n overstappunt. Ook de horeca in het dorp liet middels brieven aan de raad haar instemming klinken. Meerdere inspraakrondes voor de inwoners bleken bij de politieke partijen in goede aarde te vallen.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Dames S.E.C. winnen spannende derby

VIDEO Carnavalsdoeken OBS Broekhem voor burgemeester

Volgend bericht →