Houthem viert het octaaf van St. Gerlach

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Houthem viert het octaaf van St. Gerlach

In Houthem-St.Gerlach wordt het octaaf van Sint Gerlach gevierd van maandag 4 januari tot en met dinsdag 12 januari 2016. Daarmee eert het dorp de heilige van het Geuldal, de patroon van de parochie.
Opening van het octaaf en afsluiting van het Jubileumjaar 2015 vindt plaats op maandag 4 januari met een Hoogmis om 19.00 uur, die opgedragen wordt door Dom A. Lenglet, Abt St. Benedictusberg van Mamelis. Na afloop van de Hoogmis zal de abt de plaquette (ontwerp van Fr. Leo Disch van Mamelis) boven de ingang van het Heiligdom onthullen.
De verering van St. Gerlach is al eeuwenoud; zijn levensgeschiedenis is reeds bij velen al bekend, vooral ook door de fresco’s, die aan de wand van de Gerlachuskerk zijn afgebeeld. Voor bezoekers, die zijn levensverhaal nog niet kennen, wordt aangeraden een bezoek te brengen aan de Gerlachuskerk en/of deel te nemen aan de rondleidingen die door vrijwilligers gegeven worden. Voor grotere groepen wordt aangeraden zich te melden bij de coördinator van het Heiligdom: coordinator@st-gerlach.nl of telefonisch 06-15304492.
Op de feestdag van St. Gerlach – dinsdag 5 januari – zal Mgr. dr. E. de Jong, hulpbisschop van Roermond, voorgaan in de Pontificale Hoogmis van 10.00 uur.
Op de overige dagen van het octaaf zijn er vieringen, deels ’s morgens en deels ‘s avonds. Na elke viering is er verering van de relikwie van St. Gerlach en zal het Gerlachusbrood gezegend en uitgedeeld worden. Tevens is er gelegenheid voor een biechtgelegenheid.
Voor een overzicht van al deze vieringen, verwijzen we naar de parochiesite van de parochie: www.st-gerlach.nl. en affiche.


 

← Vorig bericht

Opening eerste 'Bibliotheek op School' in Broekhem

39ste de Wiegert zaalvoetbaltoernooi

Volgend bericht →