“Veer Sjeete Op Sjerrep” wint Houthems Zestalschieten 2019

Voorpagina » Toerisme » “Veer Sjeete Op Sjerrep” wint Houthems Zestalschieten 2019

Op Tweede Pinksterdag, een dag waarop dit keer alle weersomstandigheden de revue passeerden, schoten in Houthem 7 zestallen om de titel “Beste zestal van Houthem”. Een jaarlijks terugkerend Houthems evenement dat alle dorpelingen weer even op scherp zet en zorgt voor een gezonde strijd tussen de inwoners en hun vrienden, familie, buren of collega’s. En dat schieten een mannenaangelegenheid is, dat verhaaltje is al lang geleden onderuit gehaald, want ook op deze dag was het vrouwelijk geslacht het sterkst.
Team “Veer Sjeete Op Sjerrep”, een team dat geheel uit vrouwen bestond, won. Ze misten maar 1 bölke! Team “Coumans en Curfs” werd 2e en na loting werden de winnaars van vorig jaar, Team “De Echte Schutte” derde. Team “De Sjneuzels” werden laatste en ontvingen een medaille voor hun aanwezigheid en deelname.
Voor de jeugd werd jeugdschieten georganiseerd. Zij mochten schieten met de windbuks. Dat het schieten bij sommigen in de genen zit, lieten de jeugdwinnaars zien. Lou Curfs en zijn zusje Juul (beiden kinderen van ons oud-koningspaar René en Kim Curfs) werden 1e en 2e, op de voet gevolgd door Lars Lakens die een 3e prijs in de wacht sleepte.
Foto’s schutterij st.Martinus Houthem
 

← Vorig bericht

VV Berg mist doelrijpe kansen en daardoor promotie naar 4de klasse

Kaj van Berlo nieuwe Koning Jonge Nobele

Volgend bericht →