Hubert Delamboye zingt Italiaanse liederen in De Kopermolen

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Hubert Delamboye zingt Italiaanse liederen in De Kopermolen

Op zondag 29 oktober om 16.00 uur geeft Hubert Delamboye, op de piano begeleid door Augustine Boshouwers een recital van Italiaanse liederen in De Kopermolen Vaals.

Met de Limburgse tenor Delamboye kan de Kopermolen een kunstenaar van wereldniveau presenteren. Hij studeerde aan het Conservatorium van Maastricht en zingt nu over de hele wereld in de grote operahuizen van o.a. Londen, New York, Wenen, Salzburg, Rome, Parijs, Madrid en Amsterdam.

Zijn repertoire omvat meer dan 70 operarollen, waaronder werk van alle grote Italiaanse componisten in dat genre. Ook zijn Wagner-vertolkingen zijn zeer geloofd.

De pianiste Augustine Boshouwers voltooide haar studie bij de grote leraar Jean Antonietti in Maastricht met onderscheiding. Zij is veelzijdig werkzaam als soliste, docente en begeleidster van koren en solisten.

In dit concert zingt Delamboye liederen van componisten die beroemd zijn geworden door hun opera’s. Dat omspant het romantische belcanto-repertoire van Vincenzo Bellini (*1801) via Guiseppe Verdi, Gaetano Donizetti, Ruggiero Leoncavallo, Giacomo Puccini tot en met Pietro Mascagni ( 1945). Een concert dus voor liefhebbers van het “schone zingen”, zoals dat ook eertijds in huisconcerten van de kasteelheren van Bloemendal en Vaalsbroek moet hebben geklonken.

Het is een concert in het kader van “VAALS OP DE KAART GEZET”, een project dat naast concerten in stijl ook een expositie, een brochure met rondwandeling en educatieve activiteiten met Basisscholen omvat. Dit alles met als thema: de historische ontwikkeling van Vaals. Hierbij werkt Stichting De Kopermolen Vaals samen met de Heemkundekring St. Tolbert en de Stichting Kunstzinnige Vorming.

Kaarten à € 10,- zijn te bestellen bij de kassa van de Kopermolen, Von Clermontplein 11, tel. 043-3064668 (dinsdag t/m zaterdag 14 – 17 uur, zondag 13 – 17).

← Vorig bericht

Aftrap van de Dorpsvisie door de Dorpsraad in Schin op Geul

Is kunstwerk te koop in Strabeek ?

Volgend bericht →