Hulpvragen leiden tot besloten bijeenkomst

Voorpagina » Toerisme » Hulpvragen leiden tot besloten bijeenkomst

De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft alleen de direct betrokken straten uitgenodigd voor de besloten bijeenkomst die zaterdagochtend gehouden werd. Dat schrijft de gemeentewoordvoerder op vragen van TV Valkenburg. Het betreft de straten Rozestraat, Azaleastraat, Dr. Ariënsstraat, Hortensiastraat en Salviastraat.
“Vanuit deze straten had de politie een 15-tal meldingen van bewoners die graag hulp wilden bij de verwerking van slachtofferhulp en maatschappelijk werk”, aldus het antwoord.
Uit reacties die bij TV valkenburg zijn ontvangen blijkt dat er meerdere straten in de wijk Broekhem-Noord ervaringen hadden met de overlast die de hangjongeren veroorzaakten. Daar zijn ook hulpvragen. Echter de bewoners van deze overige straten zijn niet uitgenodigd.
Hangjeugd
Het zou een groep van maximaal 30 jongeren zijn. De wijkagent heeft sinds afgelopen winter persoonlijk contact met bewoners die TV Valkenburg zeggen dat de politie weet wie de jongeren zijn en waar ze vandaan komen.
Het politie- en rechercheonderzoek beperkte zich niet tot eerder genoemde straten. Bijna de gehele wijk is bij het onderzoek betrokken.
Besloten bijeenkomst
De besloten bijeenkomst in de Stationnerie is door maximaal 10 bewoners afkomstig uit de eerder genoemde straten bezocht. De directe familie van Willem Evers was ook aanwezig. Volgens onze informatie heeft wethouder Bert Dauven in een afzonderlijke ruimte vijf kwartier met de familie gesproken. De drie aanwezige raadsleden en medewerkers van hulporganisaties hebben met de aanwezige overige bewoners gesproken.
Nog hulpvraag, bel dan
De gemeente laat via haar woordvoerder weten aan TV Valkenburg dat indien er naar aanleiding van de ontwikkelingen nog meer mensen uit Broekhem een gesprek willen met slachtofferhulp of het maatschappelijk werk, zij contact kunnen opnemen met de gemeente. U kunt bellen met het tel.nr. 14 043.
‘Zodat zij op korte termijn met deze hulpverleners rechtstreeks in contact worden gebracht’, aldus de gemeente.

← Vorig bericht

TC Geuldal bouwt nieuw tenniscomplex

Oostenrijkse winnaar bij derde editie Ironman in Maastricht

Volgend bericht →