Hurks doet nader onderzoek in centrum.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Hurks doet nader onderzoek in centrum.

Voor bouw ondergrondse parkeergarage.Projectontwikkelaar Hurks BV doet momenteel nader grondonderzoek in het centrum. Sinds twee weken is men bezig met beringen in de Louis van der Maesenstraat en in de Dr. Erensstraat. Deze boringen zijn het resultaat van eerdere boringen, maar nu uitgebreider van aard.

Hurks wil exact weten hoe de bodemgesteldheid in het centrum is. Dat is van belang voor de bouw van de ondergrondse parkeergarage. De vraag is hoeveel beton gestort moet te worden voor de parkeerbak.

Jos Bauer, projectleider voor het Centrumplan legt uit: "Stel men treft een slappere bodemgesteldheid aan, dan moet Hurks dikkere muren voor de parkeergarage laten bouwen. Dat betekent meer beton, dus meer kosten. De grond in het centrum is divers van structuur. Vandaar de uitgebreidere boringen".
De parkeergarage komt op een diepte van maximaal 8 meter te liggen en bevat twee parkeerdekken. Maandagavond 19 maart 2012 presenteert Hurks aan de Adviescommissie van het Centrumplan de ontwerpen van de winkels.

Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2012

← Vorig bericht

Duidelijke winst voor HV Vilt Bequick dames 1.

VV Walram: En dat is het zevende gelijkspel….

Volgend bericht →