HV Iason wint topduel van HV Vilt Bequick.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » HV Iason wint topduel van HV Vilt Bequick.

Spannend duel om koppositie.Iason verloor vorige week nog van Heerlen en stond in het klassement op één punt van koploper HV Vilt. Zondag speelden beide teams voor de koppositie in de klasse. De wedstrijd begon een half uur te laat. Er was nog geen scheidrechter gearriveerd. Direct na het begin van de partij nam HV Vilt de leiding.

HV Iason kwam langzaam in de wedstrijd. Na 16 minuten spelen trok Iason de stand gelijk (4-4). Al gauw liep de score gelijk op tot een 8-5 ruststand in het voordeel van de Houthemmers. Na rust scoorde Iason door middel van penalty’s (12-5).

Bij deze riante voorsprong verslapte de concentratie bij Iason en dat gaf Vilt de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. Met nog 8 minuten te spelen kwam de stand op 15-14. Het werden 8 spannende minuten waarbij Iason steeds één doelpunt voor bleef op Vilt.

Daardoor wisten de Houthemmers deze streekderby voor de eerste plaats in de ranglijst te winnen met miniem verschil: 18-17. Door deze winst blijft de handbalcompetitie in deze klasse erg spannend.

Gegevens zijn aangeleverd door Phily Geraards (Iason) en Maria Starren – Hendriks (HV Vilt Bequick)

← Vorig bericht

Eerste overwinning recreanten HV Vilt.

Ondernemers presenteren convenant.

Volgend bericht →