Iason organiseert weer het internationale Handbaltoernooi

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Iason organiseert weer het internationale Handbaltoernooi

Inschrijving van 270 teams uit de Benelux opgedeeld in 50 poules

De 39ste editie van het Internationale Iason Handbaltoernooi gaat op vrijdag 16 juni weer van start. Om 18.00 wordt begonnen met de wedstrijden van de D Jeugd gevolgd door die van de recreanten. Op datzelfde moment speelt echter het Nederlandse voetbalelftal in Duitsland zijn tweede groepswedstrijd. Via een groot scherm kan een ieder ,die op dat moment voetballen belangrijker vindt dan handbal ,op een groot scherm live die verrichtingen aanschouwen. Zonder dure tickets en reiskosten toch de sfeer proeven van erbij te zijn.

Op zaterdagmorgen 17 juni om 09.00 uur gaan de wedstrijden voor de A, B en C jeugd van start welke later die dag gevolgd worden door de dames en heren senioren. Op zondag 18 juni spelen vooral de seniorenteams. Dit jaar komen de deelnemers vooral uit de Benelux.

De organisatie is verheugd dat het aantal inschrijvingen ook dit jaar weer groot is. Maar liefst 270 teams hebben zich ingeschreven voor een van de meer dan 50 poules. Daarmee is dan ook het maximum bereikt van de te spelen wedstrijden op de maar liefst 21 velden.

Het deelnemersveld is zeer gemêleerd maar bekend is dat ook de top van het Nederlandse handbal vertegenwoordigd is. Zij kiezen er echter voor de luwte en schrijven onder de meest vreemde teamnamen in. Bij het samenstellen van de poules wordt hier echter rekening meegehouden zodat ook zij voldoende tegenstand hebben. Ook dit jaar wordt de fairplay prijs weer toegekend. Bij de heren is dat de Hub Brands Trofee en bij de dames de Martin vd Aa trofee.

Dat veel verenigingen kiezen als afsluiting van het handbalseizoen voor het Iasontoernooi heeft niet alleen te maken met een goede organisatie maar ook de schitterende ligging van het Sportcomplex De Kromme Steeg aan de Putweg te Houthem is hier debet aan. Voor velen is het, met gebruikmaking van de camping, even lekker genieten.

Op zowel de vrijdag als de zaterdagavond begint om 21.00 een grote Disco in de tent op het complex welke voor iedereen toegankelijk is.

← Vorig bericht

Dubbelexpositie Jos Schols en Nelly Vincken

Falco – senior droeg en speelde in ORANJE !!!

Volgend bericht →