Iason viert feest

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Iason viert feest

Dames senioren 2 vieren kampioenschap….Afgelopen vrijdag 9 februari vierden de dames van senioren 2 van IASON een klein feestje n.a.v. hun kampioenschap.
Zij behaalden dit in de 2 Klasse B en dames 2 promoveert nu naar de eerste klasse alwaar ook dames 1 vertoeft.
IASON dames 2 speelde een oefenwedstrijd tegen ESC, een van hun naaste concurrenten. De wedstrijd werd gespeeld met uithelpers van dames A in hun midden.
Na afloop werden de dames verwend. Zij kregen nieuwe “kampioenstruitjes” van het bestuur en van de ouders een mergelplaquette. De dames van het eerste team verwenden hun medespeelsters met iets lekkers. Hierna werd een feestje gebouwd in het sportcafé van de Polfermolen alwaar de dames ook nog door de Polfermolen werden getrakteerd op een hapje en een drankje.
Dames senioren 1 en dames A bekeren verder.
Zondag stond er de bekercompetitie op het programma.
Dames A moest het opnemen tegen Sittardia. Sittardia begon de wedstrijd meteen met scoren en IASON keek meteen tegen een achterstand van 3-0 aan.
Dankzij goed keeperswerk bleef de achterstand beperkt tot 10-6 in de rust. Na een donderpreek van de coach vlogen de IASON dames er in de 2de helft meteen in en kwamen zelfs op een voorsprong van 10-11. Hierna ging de wedstrijd gelijk op. Door veel inzet en het stoppen van 5 van de 6 strafworpen door de IASON keepster, wist IASON uiteindelijk te winnen met 13-14 en mag verder bekeren. Dames senioren 2 moest zijn wedstrijd laten schieten. Omdat men moest uithelpen bij de andere teams kreeg men niet genoeg mensen bij elkaar op het tegen Marsna 2 op te nemen. Marsna 2 bekert verder. Dames senioren 1 moest, met assistentie van dames senioren 2, het alweer opnemen tegen PEX/Maasbracht. Vorige week zag IASON een mooie voorsprong weg vliegen en moest men uiteindelijk blij zijn met een gelijk spel.(22-22) . Vandaag kwam Pex/Maasbracht vanaf het begin steeds op voorsprong. IASON haalde bij en Pex/Maasbracht liep weer uit. In de rust keek IASON nog tegen een achterstand van 13-11 aan. De laatste 10 minuten zette IASON alles op alles en wist te winnen met 21-23. IASON bekert verder.
Met carnaval zijn er geen wedstrijden. De eerste wedstrijd zal worden gespeeld door de D-jeugd op 24-2. De D-jeugd moet dan uit naar ESC.
Andere teams beginnen weer op 4 maart.
Foto: Loe Geraards

← Vorig bericht

Verslag en uitslagen van 10 februari

Valkebergse Vastelaoves Sjlager CD is bijna uitverkocht

Volgend bericht →