Ignatiusvallei niet verkocht, ontwikkeling ligt nu stil

Voorpagina » Nieuws » Ignatiusvallei niet verkocht, ontwikkeling ligt nu stil

In de commissie EFTR/SOB werd door Paul Wester (CDA) een vraag gesteld over de voortgang van het project Ignatiusvallei/Boslust. Wethouder Carlo Vankan moest de leden mededelen dat helaas geen overeenkomst is gesloten tussen eigenaar en koper. De gemeente staat hier verder machteloos, omdat zij alleen maar kan faciliteren in dit project bij een eventuele verkoop.

plan LMEY 2017

Nieuwe investeerder in najaar 2020
Tijdens de begrotingsvergadering in november 2020 deelde Vankan de raad nog mede dat zich een nieuwe investeerder bij de gemeente had gemeld. “Deze heeft een interessant project op tafel gelegd. Die nieuwe plannen worden nu nader bekeken,” zei hij. Hij deed verder geen mededelingen over de identiteit van de nieuwe investeerder.

Open in 2022 ?!
Op 22 maart 2017 maakte TV Valkenburg de inhoud van de plannen van de huidige eigenaar/investeerder bekend. “De investeringsmaatschappij LMEY gaat in het voormalige Jezuïetenklooster Boslust een 220 kamers tellend wellnessresort maken met congrescentra, restaurant en ondergronds zwembad. Het complex krijgt een openbare tuin en groot parkeerdek dat aan het oog onttrokken wordt door heggen en bomen. Het wordt een mega object voor de kern Broekhem. Begin 2022, als alle meezit zegt directeur Thomas Schrickel van LMEY, gaan de deuren open.”

Archieffoto’s

← Vorig bericht

Vernieuwing vuursteenmijn contrasteert met verpaupering Plenkertstraat

Coronacrisis: besteding gelden uit steunpakket culturele sector

Volgend bericht →