In 2020 stoomtrein weer naar Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » In 2020 stoomtrein weer naar Valkenburg

ProRail ziet af van het weghalen van de wissel bij spoor 3 op het spooremplacement in Valkenburg waardoor het waarschijnlijker is geworden dat de stoomtrein in 2020 weer op Valkenburg gaat rijden.
Protest
Begin dit jaar was er nogal wat commotie ontstaan toen bekend werd dat ‘spoor 3’ verwijderd zou worden. Dientengevolge kon de Zuid Limburgse Stroomtrein Maatschappij (de Z.L.S.M., red.) niet meer doorrijden naar het station Valkenburg. Niet alleen de Z.L.S.M. verzette zich tegen dit plan van ProRail. Ook de politiek in Valkenburg aan de Geul en en alle aan de spoorlijn liggende gemeenten – Gulpen-Wiitem, Simpelveld en Kerkrade – trokken samen met Arriva op in het protest. En met succes zo lijkt nu.
Afspraken
Er zijn afspraken gemaakt tussen Arriva en de Z.L.S.M. Arriva haalt docenten naar Limburg om de machinisten van de stoomtrein op te leiden. “Als staatssecretaris Stientje van Veldhoven haar goedkeuring geeft aan de voorgestelde verkorte opleiding door Arriva aan de Z.L.S.M.-machinisten is op dit punt alles in orde en kan de trein doorrijden naar Valkenburg”, aldus de woordvoerder van de gemeente.
Arriva gebruikt ‘spoor 3’ in Valkenburg regelmatig als uitwijkspoor als zich ergens op de lijn tussen Maastricht en Heerlen problemen voordoen.

← Vorig bericht

Expositie Henri Ritzen in Houthem

Nieuwe glascontainers in gehele gemeente

Volgend bericht →