In maart meer mensen nodig op het stembureau

Voorpagina » Nieuws » In maart meer mensen nodig op het stembureau

Op woensdag 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Door de coronamaatregelen zijn meer mensen op het stembureau nodig om de verkiezingen in goede banen te leiden. Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden als lid van een stembureau in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Voor het werken op het stembureau ontvang je een vergoeding van de gemeente.

Mogelijk eerder stemmen?
Mogelijk kan ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart al worden gestemd. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft namelijk voorgesteld dat op die dagen in elke gemeente een beperkt aantal stemlokalen open gaan. Dit is bedoeld voor mensen die door het coronavirus tot de risicogroepen behoren. Als de Tweede en Eerste Kamer het hiermee eens zijn, gaan gemeenten ook stembureauleden zoeken voor die dagen.
Vergoeding voor medewerkers stembureau

Als medewerker van het stembureau ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding varieert per gemeente en hangt af van je werkzaamheden. Denk aan een bedrag van ongeveer € 40,- als je meehelpt met stemmen tellen tot € 100,- à € 150,- als je als stembureaulid fungeert. Deze vergoeding is niet belastingvrij, je betaalt er dus inkomstenbelasting over.

Aanmelden
Meld je hier aan als stembureaulid.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Bekijk het afgelopen jaar in “Dit was 2020” aflevering 2 & video

Brandweer trof gasfles aan tussen brandende resten

Volgend bericht →