In Memoriam Elly Vorstermans-Blom.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » In Memoriam Elly Vorstermans-Blom.

Zij was lang verbonden aan Tv Valkenburg.Op 10 april is op 71 jarige leeftijd Elly Vorstermans-Blom overleden. Nog onlangs zond Tv Valkenburg een uitgebreid interview met haar uit n.a.v. het verschijnen van haar tweede dichtbundel “Zilvertinten”, maar ook in de wetenschap dat haar rijke leven ten einde liep.
Elly Blom was een getalenteerd en veelzijdig kunstenares. Zij genoot haar opleiding tot beeldend kunstenaar aan de Academie in Maastricht. Zij was werkzaam als docent esthetische vorming aan de Middelbare Horecaopleiding in Heerlen. Later ging zij ook schrijven: zowel journalistiek als literair werk. Zij publiceerde twee dichtbundels: “Vergleden tijd” en zeer onlangs nog “Zilvertinten”. Regelmatig verzorgde zij ook voordrachten uit eigen werk en werkte mee aan theatervoorstellingen.

Zij heeft zich ook buitengewoon verdienstelijk gemaakt voor het culturele leven in Valkenburg, o.m. door haar medewerking aan het voormalig tijdschrift Geulrand, haar inzet voor het Museum Land van Valkenburg, het Openluchttheater en het Ensemble 88 voor hedendaagse muziek. Tien jaar lang produceerde zij een groot aantal programma’s voor Tv Valkenburg zoals "Zeemeerminnen”, “Kobalt” en “Plaatstaal”.

Het afscheid van Elly Vorstermans-Blom is zaterdag 16 april om 10.30 uur in de HH. Nicolaas- en Barbarakerk in Valkenburg.

Foto Hein Reuters, Tv Valkenburg © 2009/2011

← Vorig bericht

Spectaculair parcours Crashed Ice 2012?

Reparatie muur kerkhof Cauberg.

Volgend bericht →