Inbraak in gemeentehuis: 13 monitoren gestolen.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Inbraak in gemeentehuis: 13 monitoren gestolen.

Het duurde drie kwartier voordat beveiliging arriveerde.In de nacht van zondag op maandag zijn inbrekers erin geslaagd om in te breken in het Valkenburgse gemeentehuis. Via een raam aan de linkerkant van de ingang van het gemeentehuis hebben de inbrekers zich toegang verschaft. Via de kamer van de bodes zijn ze aan de parkzijde weer naar buiten gegaan, met de beeldschermen.
De inbrekers hebben 13 beeldschermen meegenomen. De inbrekers hebben de bijbehorende kabels in het gemeentehuis achtergelaten. Zonder die specialistische kabels zijn de beeldschermen niet te gebruiken, aldus de wethouder van Financiën, Remy Meijers. Op zijn afdeling zijn de schermen gestolen.

"De ambtenaren kunnen toch verder werken", aldus Meijers. "In het gebouw zijn voldoende werkplekken aanwezig. Het is alleen heel vervelend dat dit gebeurd is. En het veroorzaakt overlast".

Op deze computers stond verder geen gevoelige informatie, zo deelde gemeentewoordvoerdster Astrid Ceulemans Tv Valkenburg mee. "Alle informatie wordt direct naar servers verzonden".

De inbraak vond om 5 uur ’s morgens plaats. Het alarm in het gemeentehuis is afgegaan. Pas tegen kwart voor zes was de bewakingsdienst, waarmee een contract is afgesloten, ter plekke. De inbrekers hebben ongestoord hun gang kunnen gaan in de tussentijd. Hoeveel inbrekers het geweest zijn, is niet duidelijk.

De gemeentewoordvoerdster deelt nog mede dat er geen concrete afspraken met Intergarde over aanrijtijden bij alarmering zijn. Op dit moment is er geen cameratoezicht. Er worden binnenkort camera’s in het gemeentehuis opgehangen.

← Vorig bericht

Gemeente Valkenburg aan de Geul heeft te weinig mantelzorgwoningen.

Gemeente houdt twee ton over in 2012.

Volgend bericht →