Groene voetjes tegen inbraak

Voorpagina » Toerisme » Groene voetjes tegen inbraak

Deze week houdt de politie samen met de gemeente in Valkenburg aan de Geul een inbraakpreventieactie in de vorm van het ‘voetstappenproject’. In dit project gaan de politie en BOA’s preventief de wijken in. Zij kijken hierbij kritisch naar woningen, die een makkelijke prooi voor inbrekers zijn.
Inwoners van Valkenburg aan de Geul kunnen de komende dagen ‘groene voetafdrukken’ tegenkomen in en om hun huis. Op de papieren voetafdrukken staat de tekst: “Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn.” Ze worden neergelegd bij huizen waar inbrekers makkelijk binnen kunnen komen, bijvoorbeeld omdat er een raam of deur open staat. De voetafdrukken zijn bedoeld om mensen bewust te maken van inbraakrisico’s. Alle bewoners van de bezochte wijken ontvangen tevens een brochure met nuttige informatie in hun brievenbus.
In Valkenburg aan de Geul is het aantal woninginbraken of pogingen daartoe de afgelopen jaren afgenomen. In 2012 werden nog 137 inbraken genoteerd, in 2015 is dit aantal teruggelopen naar 118. Die daling lijkt ook dit jaar weer door te zetten. In mei 2015 stond de teller voor dat jaar op 53 woninginbraken, nu 39.
De gegevens zijn afkomstig van de gemeente Valkenburg aan de Geul.

← Vorig bericht

Liefde, kunst en armoede: 'La Bohème' in Openluchttheater

Bekend Nederlanders fietsen voor de Kindervallei

Volgend bericht →