Inbraken in Schin op Geul wellicht ten einde.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Inbraken in Schin op Geul wellicht ten einde.

Twee verdachten aangehouden die van ca. 28 inbraken verdacht worden.De laatste maand was er een golf van inbraken in Schin op Geul te constateren. Zelfs op klaarlichte dag werd geprobeerd de huizen binnen te dringen, hetgeen vorige maand al geleid heeft tot de arrestatie van twee jeugdigen. In het Mariakapelletje in Schoonbron werd vorige week de ijzeren plaat met devotielichtjes meegenomen en het offerblokje. Het slot en de ketting werden doorgeknipt.

Op Sibbe werden een gedeelte van de plaat en lichtjes teruggevonden. Maandag maakte de politie bekend twee jongens uit Maastricht en Noorbeek te hebben gearresteerd wegens het plegen van inbraken.

Zij worden verantwoordelijk gehouden voor bijna dertig inbraken in de afgelopen maanden. Het tweetal zou van juli tot en met oktober in huizen hebben ingebroken in diverse dorpskernen van Maastricht, Meerssen, Eijsden-Margraten en Valkenburg aan de Geul. De buit werd grotendeels doorverkocht.
De bal kwam aan het rollen toen de Maastrichtenaar begin oktober op het dievenpad was in Schin op Geul samen met een 15-jarige stadgenoot. Beiden werden op heterdaad betrapt. Uit onderzoek bleek dat de 18-jarige Maastrichtenaar alleen op dat moment met de 15-jarige aan het inbreken was, maar veel meer op zijn kerfstok moest hebben en wel in combinatie met de 18-jarige jongeman uit Noorbeek. Die werd later in oktober aangehouden.

Beiden hebben ca. 28 inbraken gepleegd. Hierbij werden vooral televisies, sieraden, horloges en erfstukken buitgemaakt. Sommige sieraden en erfstukken zijn terug bij de eigenaren. Alle drie de verdachten zitten nog vast.

Foto Hein Reuters, Tv Valkenburg © 2012

← Vorig bericht

Voor de 11e keer 'sjravele rond Sjin op Geul'.

Wethouder onderzoekt veiligheid schoolroute.

Volgend bericht →