Incompleet Walram is uitgebekerd

Voorpagina » Toerisme » Incompleet Walram is uitgebekerd
Vooraf was duidelijk dat Walram in het bekerduel tegen derdeklasser RKVVM uit Margraten niet meteen voor het resultaat zou kiezen. Immers, de belangen liggen op dit moment duidelijk in de competitie en het potje tegen Margraten benutte trainer Jordy Reneerkens dan ook om de vaste wisselspelers meer speelminuten te gunnen.
In het eerste kwartier had Walram al drie, vier tegentreffers kunnen incasseren. Of het nodige geluk of attent reageren van doelman Tom van Uden voorkwamen dat RKVVM het duel al vroeg kon beslissen. De thuisclubverzorger moest in die fase een keer of zes met de waterzak uitrukken. Onderbrekingen die het spelbeeld van beide partijen zeker niet ten goede kwamen.
Uit een corner zette Jeroen Habets zijn ploeg tien minuten voor rust – eindelijk – op een verdiende voorsprong: 1-0. Drie minuten voor de thee was een snelle uitval over links alles en iedereen in de Valkenburgse defensie te machtig: 2-0.
De 70 toeschouwers spoedden zich tijdens de rust richting de warme kantine. Enerzijds voor een lekker drankje, anderzijds een glimp van de topper Feijenoord-Ajax op te vangen.
Eenmaal weer terug in de kou lukte het Bas Hartog om na tien minuten een vrije trap vanaf de zijlijn – à la Mike Willems tegen RKHSV – rechtstreeks tegen de touwen de knallen. Walram was nu de bovenliggende partij en drong RKVVM met af en toe sterk voetbal steeds verder terug. Een paar kansjes, meer niet. De gelijkmaker wilde maar niet vallen. De spaarzame acties van de thuisploeg richting doelman Van Uden waren ook niet geheel van gevaar ontbloot. Door de 2-1 nederlaag komt er na vier duels een einde aan het bekeravontuur.
Komende zondag de derby uit bij de buren van Berg ’28. Officieus is Walram de eerste periodekampioen. Concurrent RKVCL won het inhaalduel fortuinlijk van RKVVL/Polaris en kan zelfs, bij verlies van Walram in Berg, in punten gelijk komen. Echter, het doelsaldo van de Bokken is vele malen gunstiger dan de Maastrichtenaren.
Walram 2 verloor het inhaalduel tegen Sporting Heerlen 2 met 1-2. De openingstreffer van Erik Paulsen was aardig. Echter, Walram verzuimde vervolgens een aantal opgelegde kansen te verzilveren en kreeg middels twee tegentreffers toch nog het deksel op de neus.
De gegevens zijn aangeleverd door Frits Feuler van VV Walram, Valkenburg.
← Vorig bericht

Wie erft van mij?

Nieuwe start Jeug Karneval Vallekeberg

Volgend bericht →