Inferno, de musical, komt er aan

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Inferno, de musical, komt er aan

Muziektheater Heuvelland brengt duivelse tv-show in musical vorm

Op vrijdag 18 augustus is het dan eindelijk zo ver. Na een lange, spannende periode van voorbereiding mag het doek open voor de musical Inferno. De musical die in 2004 geschreven is door Walther Odekerken en Jurgen Colaris is in een volledig nieuwe bewerking opnieuw te zien in het Openluchttheater. In deze musical maken we kennis met een jong idealistisch koppel dat besluit om na hun studie een jaar lang te participeren in een “real life soap

De opzet van deze real life soap c.q. Spelshow is eenvoudig. De mannelijke helft van het koppel werkt een jaar lang voor “Wellcom” een grote multinational die zich bezig houdt met oliewinning. Hij en zijn partner zullen 24 uur per dag gevolgd worden door camera’s die hun wel en wee registreren voor een miljoenenpubliek.

Hoewel aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht lijkt wordt al snel duidelijk dat men zich heeft ingelaten met een duivels plan. De beelden die het publiek ziet zijn slechts de helft van hetgeen zich afspeelt. In werkelijkheid is men ten prooi gevallen aan een spel van manipulatie en verleiding. Een spel waarin de spelleider niemand minder dan de duivel zelf blijkt te zijn.

Geholpen en gedreven door twee valse demonen speelt hij een spel waarin niemand winnen kan.

Wat is goed, wat is fout en wie heeft het recht aan zijn kant ? Dit zijn de centrale thema’s van deze musical die ondanks de wat zwaardere thematiek toch garant staat voor entertainment van de bovenste plank. Humor en drama wisselen elkaar op verrassende wijze af.

Inferno wordt tot leven gebracht door een cast van 14 zangers en dansers, cameramensen en U als publiek bij de wekelijkse uitzending van de real life soap. Want het publiek bepaalt uiteindelijk het plot van de show. “Geef de mensen wat ze willen zien” is immers het credo van iedere televisiemaker, zo ook in deze show.

De premiere van Inferno is op Vrijdag 18 augustus. Speeldata zijn vrijdag 19, donderdag 24 augustus, vrijdag 25 augustus, zaterdag 2 september en zondag 3 september. De voorstellingen beginnen om 20.30 uur. Het aantal plaatsen is beperkt dus tijdig reserveren is aanbevolen. Dit kan via de website van het theater : www.theatervalkenburg.nl

← Vorig bericht

Valkenburg zoekt samen met provincie naar oplossing verkeerssituatie Emmaberg

Valkenburg, de Cauberg en de Tour

Volgend bericht →