Info-avond in Broekhem over WhatsApp Buurtpreventie

Voorpagina » Toerisme » Info-avond in Broekhem over WhatsApp Buurtpreventie

Op woensdag 8 maart zal er een info avond worden gehouden over WhatsApp Buurtpreventie voor de wijkbewoners van Broekhem-Noord. De info avond start om 19.00 uur in de Stationnerie te Valkenburg. Tevens is er een presentatie van Burgernet.
Wijkagent Roger Kusters deed onlangs een oproep op sociale media (o.a. Nextdoor en Twitter) aan de inwoners van Valkenburg om de interesse te peilen voor WhatsApp Buurtpreventie in hun wijk. De reacties waren overweldigend. Meer dan 100 bewoners hebben gereageerd.
Samen met Frans Keulen van Bureau Burgerkracht en de Gemeente Valkenburg aan de Geul
is men begonnen met het inventariseren van al deze aanmeldingen.
Er staan nu reeds 5 info avonden op het programma. In Broekhem-Noord (op 8 maart), Berg en Terblijt (16 maart), Schin op Geul (22 maart), Sibbe-IJzeren (5 april) en Heekerbeek (datum volgt nog).
Een WhatsApp Buurtpreventiegroep is een WhatsApp-groep die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in de wijk. Wij zullen uitleggen hoe WhatsApp Buurtpreventie functioneert en de buurtbewoners helpen met het opzetten van een WhatsApp Buurtpreventiegroep.
De WhatsApp Buurtpreventie bleek in de omgevingen van Schoonbron en Broekhem-Zuid reeds een succes.  Voor alle duidelijkheid, WhatsApp Buurtpreventie gaat over verdachte situaties in het kader van veiligheid en niet over een overhangende tak of een blaffende hond.

← Vorig bericht

Geert Wilders komt naar Valkenburg-centrum

Walramplein wordt geheel vernieuwd

Volgend bericht →