Info-avond over beroepsprocedure vliegroutes

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Info-avond over beroepsprocedure vliegroutes

Burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul willen iedereen die in 2005 een bezwaarschrift hebben ingediend tegen de aanwijzingsbesluiten voor het luchtvaartterrein Maastricht in de gelegenheid stellen om tegen de afwijzing daarvan in beroep te gaan. Het gaat daarbij niet alleen om inwoners van de gemeente Valkenburg aan de Geul zelf, maar ook uit de omliggende gemeenten Margraten, Gulpen-Wittem en Meerssen.

Op maandagavond 2 oktober zijn de Valkenburgse wethouders Kleijnen en Dauven in gemeenschapshuis ’t Vöske in Berg en Terblijt aanwezig om onder andere de juridische procedure toe te lichten. Ook is er de gelegenheid om aan een terzake deskundige jurist inhoudelijke vragen te stellen over de beslissing op bezwaar van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Het duo Limbo Express zal die avond haar protest-liedje ‘Vleegtuige euver ’t Heuvelland’, dat op 3 april voor het eerst werd gepresenteerd, nogmaals voor alle aanwezigen ten gehore brengen. Ook vertegenwoordigers van de colleges van de andere deelnemende gemeente zullen aanwezig zijn.

De info-avond op 2 oktober in het gemeenschapshuis ’t Vöske (Grote Straat 8) in Berg en Terblijt begint om 20.00 uur en is openbaar. De beslissing op bezwaar ligt overigens nog ter visie in het Valkenburgse gemeentehuis tot en met vrijdag 13 oktober.

← Vorig bericht

Stop het verhuiscircus tussen Brussel en Straatsburg

Was de wethouder verkeerd of niet geïnformeerd door ambtenaren ?

Volgend bericht →