Informatieavond over Halderpark en Walramplein.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Informatieavond over Halderpark en Walramplein.

Het is een openbare bijeenkomst van de raad.Maandagavond wordt in het gemeentehuis een raadsinformatieavond gehouden over de veranderingen in het Den Halderpark en op het Walramplein. De openbare avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in de raadszaal.

De gemeenteraadsleden worden dan geïnformeerd over de laatste stand van zaken met betrekking tot de gehele renovatie van het Halderpark. Daarnaast worden ze bijgepraat over de stand van zaken op het te renoveren Walramplein.

Er zijn plannen om van het Walramplein een ‘evenementenplein’ te maken. Het plein kan tot 5.000 toeschouwers aan, maar het zal slechts in zeer beperkte mate gebruikt kunnen worden omdat de overlast voor de directe omgeving (m.n. bewoners en gasten van de hotels) te groot wordt. Per jaar mogen er maximaal 3 evenementen plaats vinden. Daarbij hoort in elk geval het jaarlijkse Auw Wieverbal en de Bokkemèrt.

Het Walramplein zal naast het Kuurpark, Grote Straat Centrum, Theodoor Dorrenplein, Berkelplein, Geulpark en kop Cauberg / Rijksweg, waar bv plaats is voor een circus, als ‘evenementenruimte’ gebruikt kunnen worden. Dat staat te lezen in het nieuwe evenementenbeleid van de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Om het plein daarvoor geschikt te maken, dient het gerenoveerd te worden.

← Vorig bericht

Uitzending gemist?

Schutterijlocatie Houthem krijgt alsnog geld.

Volgend bericht →