Informatiebijeenkomst voor amateursportorganisaties

Voorpagina » Toerisme » Informatiebijeenkomst voor amateursportorganisaties

Per 1 januari 2019 wordt de btw-sportvrijstelling verruimd. Door deze wetswijziging vervalt het recht op aftrek van btw voor onder meer niet-winstbeogende exploitanten van sportaccommodaties. De landelijke overheid heeft besloten de amateursportorganisaties te compenseren in de vorm van een subsidieregeling.
Deze subsidieregeling ‘stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties en sportmaterialen’ gaat per 1 januari 2019 in. Amateursportorganisaties (onder andere stichtingen, verenigingen en B.V.’s met sportruimte zonder winstoogmerk maar ook sportverenigingen zonder eigen sportruimte) kunnen vanaf 1 januari aanstaande een subsidie aanvragen voor de bouw, voor de aanschaf en het onderhoud van sportaccommodaties én voor de aanschaf van sportmaterialen (telkens incl. btw). Als uw organisatie voor deze subsidie in aanmerking wenst te komen, moet u snel aan de slag.
In samenwerking met Huis voor de Sport Limburg organiseren wij op woensdag 21 november een bijeenkomst ‘wijziging btw-sportvrijstelling’. U bent vanaf 18.30 uur van harte welkom in Café Terras Zalencentrum De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4 in Houthem. Het programma start om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst informeren wij u over de wijzigingen in de btw-sportvrijstelling en mogelijkheden van de landelijke subsidieregeling voor amateursportorganisaties. 

← Vorig bericht

Verkeersmaatregelen vallen slecht bij bewoners Emmaberg

Openbare vergadering Kernoverleg Berg & Terblijt

Volgend bericht →