Informatiemiddag over renovatie weg door Houthem

Voorpagina » Toerisme » Informatiemiddag over renovatie weg door Houthem

Komende dinsdag 4 februari wordt tussen 16:00 en 20:00 uur in de Holle Eik een informatiemiddag georganiseerd voor de inwoners van Houthem. Die middag wordt de ‘input van inwoners’ over de herinrichting van de weg Houthem gepresenteerd door de gemeente. Het gaat over het stuk weg tussen het Houthemse station en het viaduct bij de oprit naar de A79, de zogenaamde fase 3 van de Verbindingsas Geul & Maas.
Financiën
Wethouder Carlo Vankan (AB) laat duidelijk merken dat de provincie Limburg vooralsnog geen financiën ter beschikking kan stellen om de weg te renoveren. “Depute Brugman heeft mij gebeld met de mededeling dat de financiering voor Provinciale Staten nog steeds niet rond is”. Vankan noemt dat vervelend maar is toch vastberaden om verder te gaan. “We hebben de inwoners  indertijd gevraagd om hun wensen. En deze ook verwerkt. Of er geld komt of niet, ik wil de uitgewerkte plannen wel aan de inwoners presenteren”, aldus Vankan.
Plannen verder uitwerken
De bewoners kunnen vragen stellen over de schetsen die getoond worden en verbeteringen aanvoeren. Vankan zal deze meenemen in de verdere uitwerking van het plan. “Ook al is nu nog niet duidelijk dat er geld bij de provincie klaar ligt, toch wil ik verder ontwikkelen. Want stel dat de provincie over een half jaar wel de financiën ter beschikking stelt, dan zijn we als gemeente wel klaar en kunnen we starten”.
Afbeelding Google Earth

← Vorig bericht

Wie wil een JOP in zijn achtertuin

Ook in Valkenburg toename vraag huishoudelijke hulp

Volgend bericht →