Ingezonde brief inzake inlichten bewoners parkeerbeleid.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Ingezonde brief inzake inlichten bewoners parkeerbeleid.

PPGV-er Jef Kleijnen reageert op voorstel AB-er Jo Römling.PPGV-er Jef Kleijnen, geen lid van de coalitie, beschrijft in onderstaande brief naar zijn mening de gang van zaken rond het nieuwe parkeerbeleid in de wijk Broekhem-Zuid.
———————
Valkenburg a/d Geul, 24 maart 2013.
Raadslid Jef Kleijnen van de PPGV in Valkenburg a/d Geul.
Betreft: ingezonden brief n.a.v. artikel op de kabelkrant van Tv-Valkenburg die ingaat op een brief van raadslid Jo Römling van AB over betalen voor parkeervergunning in Valkenburg a/d Geul.
Berouw komt na de zonde
Raadlid Jo Römling van AB vergeet hierbij aan te geven dat hij stilzwijgend heeft ingestemd met het raadsvoorstel van 17 december 2012 om mensen te laten betalen voor parkeervergunningen en kraskaarten voor hun bezoek. De PPGV en de VVD hebben toen als enige tegen dit onzalige voorstel gestemd. Raadslid Römling zou tot bezinning zijn gekomen n.a.v. de door ons al voorspelde vele boze reacties van onze inwoners die de dupe zijn, omdat zij moeten betalen voor een parkeervergunning en hun bezoek.

Het enige wat hij vraagt, nu het kwaad inmiddels geschied is, is een bewonersbijeenkomst te organiseren voor de bewoners van Broekhem Zuid, zodat iedereen op de hoogte gesteld wordt van het nieuwe parkeerbeleid. Wat mij betreft is dit lood om oud ijzer. De PPGV blijft bij haar standpunt dat men de plank volledig heeft misgeslagen met betrekking tot het laten betalen voor parkeervergunningen.
Er is in feite totaal geen overleg geweest met de inwoners over het te voeren beleid om mensen te laten betalen voor het parkeren in hun buurt, zonder dat zij de zekerheid hebben dat zij wel daadwerkelijk kunnen parkeren nabij hun woning. Want bij het vorige systeem heeft het College van B & W al laten blijken dat men niet in staat is om paal en perk te stellen aan de mensen die daar zonder vergunning parkeren. Handhaving in dezen was een grote wassen neus!!!
Tevens zijn er in het verleden al bij de invoering van parkeervergunningen in de diverse buurten specifieke afspraken gemaakt. Deze hielden o.a. in dat mensen hier niet met extra kosten opgezadeld zouden worden. Want het is de gemeente geweest die de mensen opgezadeld heeft met het invoeren van parkeervergunningen, zodat de bezoekers in plaats van te parkeren in de omliggende buurten van het centrum zouden gaan parkeren op de parkeerplaaten waar betaald parkeren van toepassing zou zijn. Met als enige doel om meer parkeerinkomsten te genereren.
Tijdens de raadsvergadering van 17 december 2012 hebben wij nog een motie ingediend om mensen die in een buurt wonen waar het parkeren gratis was niet te laten betalen voor een parkeervergunning en hun bezoek. Geen enkele andere raadsfractie heeft voor deze motie gestemd. Maar wij willen hen alsnog een herkansing geven, want tijdens de raadsvergadering van 8 april 2013 zullen wij wederom een motie indienen om dit onzalige systeem terug te draaien.
M.v.g. Jef Kleijnen raadslid van de PPGV te Valkenburg a/d Geul.
—————-
Tot zover deze ingezonden brief.
Wilt u ook reageren? Dan kan dat via: info@tvvalkenburg.nl

Tv Valkenburg heeft als beleid ingezonden brieven ongecensureerd te publiceren. En is derhalve niet verantwoordelijk voor grammaticale fouten en de inhoud. Tv Valkenburg publiceert niet alle ingezonden brieven.
De redactie.

← Vorig bericht

C-jeugd Vilt-Be Quick glorieus kampioen.

Voor Pasen is trottoir in Poststraat gelegd.

Volgend bericht →