Ingezonden brief (13) over centrumplannen

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Ingezonden brief (13) over centrumplannen

Hoe kan men zich het beste op de toekomst instellenVoor degene die het wellnessplan zo geweldig vinden een tip hoe men zich het beste op de toekomst kan instellen, mochten de plannen doorgaan.
Ga bij Botterweck op het terras zitten, en kijk naar het Theo Dorren plein op, en kijk wat je nu ziet. Na 2012, kijkt men naar een flatgebouw van 3 etages, ipv naar het prachtige gebouw van het vvv. Ga het plein op tot aan de muziek tempel en kijk naar de Hema.
Op die plaats ertussen zullen flats van 3 tot 4 hoog gebouwd worden, met smalle straatjes ertussen. Loop de L. v. d. Maasen straat op tot bovenaan.
Waar nu AH ligt onstaat een nog hogere flat, aangepast aan het acherliggende gebouw. Waar nu Wouters is, komt een smalle straat met flats richting Lindelaan. De bewoners van de Reinaldstr zien hun uitzicht verdwijnen achter baksteen.
Bovenaan de L.v.d.M. str. Komt een 5 baanse weg te liggen, waarvan 2 banen zullen voeren naar de ondergrondse peperdure parkeergarages. Wat overblijft is een 3 baanse weg voor her verkeer. ( net zo als het nu ook is dat even terzijde).
Nu heb je vanaf het Theo Dorren plein omhoog horizon, als je omhoog kijkt. Vanaf de Reinald str. naar beneden kijk je over een deel van Valkenburg heen. Na 2012, zie niets anders dan flatgebouwen met winkels eronder. Van de Reinaldstraat zal na de verandering geen enkele oudheidswaarde meer overblijven dan een race baan voor de auto s en de parkeergarage ingang met erlangs moderne flat gebouwen.
Dat het centrum auto vrij wordt vind ik oke. De nu bestaande parkeerplaatsen kunnen verlegd worden naar het braakliggende terrein achter de Reinald straat.
Maak daar een nieuwe parkeergarage met een voetgangers tunnel onder de Reinaldstr. door naar de winkels toe. En knap het winkelcentrum op, door meer bloemen groen en bv een fontijn te plaatsen, i p v flats!

← Vorig bericht

Verslagen en uitslagen van 2 en 3 juni

"Bedankt en Adieje" opent muzikaal de 31e Nacht van Gulpen

Volgend bericht →