Ingezonden brief (8) over Centrumplannen

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Ingezonden brief (8) over Centrumplannen

Bezorgd over volbouwen Th. DorrenpleinGeachte Dames/Heren
Na het vernemen van het nieuwe centrumplan een eerste toeristisch gerelateerde reactie :
Inzake het nieuwe verkeersplan is het van groot belang dat alles goed bereikbaar blijft , niet dat onze toekomstige toeristen de auto ver weg van het centrum moeten parkeren, en bv een half uur met hun koffers moeten slepen om bij hun hotel te komen .
Het nieuwe Centrumplan is een ambitieus plan wat hopelijk veel verbetering zal brengen in het aantrekken van meer toeristen naar ons mooie Valkenburg .
Zeker qua infrastructuur , vooral de aankleding van onze straten/pleinen ect ect lopen we hopeloos achter op andere bekende toeristenplaatsen .
( we hebben meer als 100 hotels met de daar aangekoppelde toeristenbelasting,wat doen ze met dit geld ??? )
De wellnessboulevard is op zich een goed idee, het zal mits goed aangepakt veel extra toeristen brengen , en dat is toch wat we met z,n allen willen .
De overgang van het oude Valkenburg met overlast van een bepaald publiek naar het wellness gebeuren, met het daaraan gekoppeld publiek kan niet snel genoeg gebeuren !
Bepaalde aspecten van het nieuwe centrumplan zijn goed te noemen , helaas sommige absoluut niet .
Het voornemen om het enige nog mooie plein !! (Theo Dorrenplein ) in Valkenburg a/d Geul ( met de nadruk op a/d Geul !!! ) langs deze parel van Valkenburg , weer te gaan vol bouwen , waardoor de Geul waarschijnlijk ook hier een beekje word wat tussen gebouwen door stroomt , is volgens mij wel de grootste blunder van het hele plan .
Vorig jaar sprak ik met verschillende gemeenteambtenaren , en het voornemen om onze parel De Geul met een groots verlichtingsplan op te gaan waarderen (nadat de kademuren zijn gerenoveerd ,met bijhorende plateau,s ) .
Uit deze gesprekken kwam naar voren hoe mooi dit zeker op het Theo dorre plein zou zijn te zien , en nu wil men het gaan dicht bouwen ???
Ongelooflijk hoe ze op dit idee zijn gekomen .
De bedenkelijke rol die 3W in het geheel speelt is mijnsinsziens zeker af te keuren , maar de gemeente Valkenburg heeft natuurlijk dit zelf zover laten komen.
Wij hebben af en toe het idee dat niet B & W de dienst uit maakt maar 3W .
Mooi voorbeeld hiervan is het Polfermolen gebeuren .
Enfin ,hopelijk zal er eerst weer niet tonnen euro,s besteed worden aan allerlei onderzoekcommissie,s,zoals in het verleden is gedaan ( NV ontwikkelingsmaatschappij)
Hoeveel gemeenschapsgeld van ons moet er nog besteed worden aan allerlei randverschijnselen , voordat de eerste spade de grond ingaat ????
Met vriendelijke groet,
Rene Maas
Valkenburg

← Vorig bericht

Schin op Geul een illusie rijker

Pand "Crolla" bijna verkocht

Volgend bericht →