Ingezonden brief 87 verontruste ouders over afsluiten fietspad

Voorpagina » Nieuws » Ingezonden brief 87 verontruste ouders over afsluiten fietspad

De redactie van TV Valkenburg ontving onderstaande brief van ouders van schoolgaande kinderen uit Houthem en Strabeek over het mogelijk af te sluiten fietspad in Ingendael. TV Valkenburg plaatst de reactie integraal.
—————-
Aan: College van B&W Gemeente Valkenburg a/d Geul Geneindestraat 4
6301 HC Valkenburg
Cc: gemeenteraad Valkenburg a/d Geul

Datum: 7 april 2022
Betreft: voorgenomen afsluiting fietsroute door Ingendael bij Tivoli

Geacht college van bestuur,
Ons is ter ore gekomen dat de gemeente het voornemen heeft om het doorgaande fietspad in Ingendael dat uitkomt in de Plenkertstraat af te sluiten voor de doorgaande fietser. Een voornemen dat wij niet kunnen begrijpen. Wij zijn de ouders van schoolgaande kinderen, jonge kinderen die we willen leren om zelfstandig naar school te fietsen en de iets oudere basisschoolleerlingen, die nu al zelfstandig fietsen. Dit kan nu op een veilige manier. De huidige route, zoals die nu geboden wordt, is veilig en daarmee kunnen wij de kinderen met een gerust hart naar school en terug naar Houthem laten fietsen.
Bij het sluiten van de basisschool 4 jaar geleden is door gemeente een veilige fietsroute toegezegd. Het nieuwe voorstel zal onze kinderen echter dwingen om twee keer de Beatrixsingel over te steken op een druk moment. En dat nadat ze eerst al meanderend over het Shimano terrein zijn gegaan om vervolgens over de onplezierige kasseien van de oprijlaan van Shimano te hobbelen tot bij de Beatrixsingel. Heel onveilig !
Deze mogelijkheid, zal ons wellicht weer dwingen om de kinderen met de auto te brengen.
Zeer onwenselijk, minder beweging voor onze kinderen, meer verkeersdrukte bij de school. Nog meer verkeersrisico voor de andere kinderen.
Wij verzoeken daarom met klem om onze kinderen de mogelijkheid te blijven bieden om naar en van school te blijven fietsen via de bestaande veilige route.

Wij begrijpen dat op toeristische dagen het pad van Tivoli naar het bruggetje voor ongewenste situaties kan zorgen . Wij vinden het dan ook heel goed dat de gemeente kijkt naar mogelijke oplossingen. Dat mag ons inziens echter nooit ten koste gaan van de Houthemse jeugd , die in het nieuwe plan de dupe wordt van een probleem dat zich alleen voordoet als zij er niet zijn, namelijk in de weekenden overdag.

Voorts willen wij onze verbazing uitspreken dat dit plan vrijwel onder de radar tot stand is gekomen. Er is blijkbaar een klankbordgroep geweest maar niemand van ons is daarvan op de hoogte geweest. Er zal vast een aankondiging ergens in een blad of de gemeentelijke website zijn geweest, maar wij vinden het op zijn zachtst gezegd vreemd dat over iets wat zo een ingrijpende invloed heeft op het welzijn, de mobiliteit en de veiligheid van onze kinderen zo mondjesmaat gecommuniceerd is, en dat ook geen enkele poging is ondernomen om ons wel te bereiken nadat dit voorstel was opgesteld.

Wij wachten uw reactie af en zijn uiteraard altijd bereid tot nadere toelichting dan wel een gesprek.
Met vriendelijke groet,
87 Ouders uit Houthem-Sint Gerlach / Strabeek
———————-
De redactie van TV Valkenburg neemt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze ingezonden brief. TV Valkenburg geeft kijkers de mogelijkheid om hun mening weer te geven en plaatst uitsluitend de inhoud van de brief.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Nieuwe lokatie voor festival Pop on Top

FOTO’s: Toerrenners genieten van het mooie Heuvelland

Volgend bericht →