Ingezonden brief: Is heffing hondenbelasting diefstal?

Voorpagina » Toerisme » Ingezonden brief: Is heffing hondenbelasting diefstal?

De redactie van TV Valkenburg ontving onderstaande brief over de hondenbelasting. Wij plaatsen de brief integraal.
—–
Geachte redactie,
Heerlijk zo’n vrolijke viervoeter. Waar ik minder vrolijk van wordt is de hondenbelasting die de gemeente heft. Dat is je reinste diefstal. Waarom? Hondenbelasting is een bedenkelijke erfenis uit het verleden. Heel lang geleden zelfs. Ergens in de 15e eeuw is dit bedacht om onder andere hondsdolheid tegen te gaan. En waarom geen kattenbelasting? Paardenvijgen? Koeie-vlaaientax? Misschien moet de gemeente ook eens bij Bevers geld gaan innen. Die knagen er lustig op los. Dat er geld gevraagd wordt is een. Dat dit geld NIET wordt aangewend om bijvoorbeeld de prullenbakken te voorzien van poepzakjes is ongelofelijk.
Nee. Het geld verdwijnt op de grote hoop (niet als grap bedoeld). Daarom vraag ik de gemeente om eens na te denken over afschaffing, of als het onverhoopt echt niet anders kan: geef het geld dan uit aan fatsoenlijke bakken en zakken om de parken schoon te houden en de hondenbezitter een heel klein beetje waar voor zijn geld te geven.
Was getekend,
Norbert Schmidt, blij baasje van Callisto, de herder
——-
De redactie van TV Valkenburg neemt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief. TV Valkenburg geeft kijkers de mogelijkheid om hun mening weer te geven en plaatst uitsluitend de inhoud van de brief.

← Vorig bericht

De Chinezen van Dersaborg

TV Gids vanaf 12 februari

Volgend bericht →