Ingezonden brief over verlichting Kerststad Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » Ingezonden brief over verlichting Kerststad Valkenburg

De redactie van TV Valkenburg ontving onderstaande brief van Niels Dauven, raadslid voor Algemeen Belang, uit Berg & Terblijt. TV Valkenburg plaatst de reactie integraal.
—————
Kerststad Valkenburg
Goede wijn behoeft geen krans zo ook het geulstadje niet. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik midden oktober door Valkenburg liep en omringd werd door honderden verlichte kerstbomen. Voor me liep een kind ze vertelde  haar moeder  wat ze van de Sint wilde. Ook zij was er vroeg bij, de stoomboot moet immers nog aanmeren, toch kon ik haar opmerking beter plaatsen dan de nu al brandende kerstverlichting. Het hele herfstseizoen alsmede het sinterklaasfeest heeft geen plaats in mijn gemeente. Alles draait om kerststad Valkenburg. Begrijpelijk voor het toerisme en de economie. Maar nu is het toch echt de tijd van de Indian summer, de vallende bladeren, Halloween, paddenstoelen en lekker uitwaaien. Iets waarvoor de toerist prima in Valkenburg terecht kan en van kan genieten. Bovendien pretendeert Valkenburg aan de Geul een duurzame gemeente te zijn. Kerstverlichting die drie maanden brand draagt hier niet aan bij. Ik stel dan ook voor om de lampjes pas aan te doen bij de opening van de kerstmarkten. Dat is nog steeds vrij vroeg maar in ieder geval na 11 november als dat andere grote volksgeest, waarvoor het nooit te vroeg is, officieel is ingeluid. Ik hoop dat het Valkenburgse college dit betoog leest en de lichten voorlopig dooft.
Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
——————
De redactie van TV Valkenburg neemt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze ingezonden brief. TV Valkenburg geeft kijkers de mogelijkheid om hun mening weer te geven en plaatst uitsluitend de inhoud van de brief.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Kunstveiling bokkenkunst levert € 2423,- op

Lof van de jury voor Harmonie Amicitia Vilt 

Volgend bericht →